Filipinler'de polis APEC protestocularına müdahale etti


Filipinler'in başkenti Manila'da düzenlenen Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Zirvesi'ni protesto eden kalabalığa, polis tarafından müdahale edildi. Tahta cop kullanan polisler, toplantının yapıldığı yere yaklaşık bir kilometre mesafedeki barikatı aşmaya çalışan göstericilere tazyikli su sıktı.

APEC'in serbest ticaret gündemine karşı olduklarını söyleyen göstericiler, büyük şirketlerin kayırıldığını, fakirlerin ise ihmal edildiğini öne sürerek zirve aleyhinde sloganlar attı. Göstericiler arasında yer alan çiftçe Nida Floresca, Filipinler Devlet Başkanı Benigno Aquino'nun kendi halkını koruması gerektiğini söyleyerek şöyle devam etti: "Küreselleşme mallarımızın fiyatının düşmesine yol açtı. Ürünlerimizi sulayacak suyumuz bile yok. Aquino'nun önce bizi düşünmesi gerekir." Gerry Lanuza adlı protestocu ise şunları kaydetti: "Bizlerin bugünkü hedefi; sadece Filipin halkına ve APEC'e katılan ekonomistlere değil, tüm dünyaya APEC'in iyi bir anlaşma olmadığını ve bizim ekonomik yağmaya izin vermeyeceğimizi anlatmak."

Polis, yaklaşık 2 bin kişilik grup arasında yaralanan veya tutuklanan olmadığını açıkladı.

Filipinler'in başkenti Manila'da düzenlenen APEC Zirvesi'nin güvenliğini sağlamak için 20 binden fazla polis ve asker görevlendirildi. Filipinli yetkililer, Paris'teki terör saldırılarının da etkisiyle, zirvenin güvenliğini sağlamak için ülkede şimdiye kadarki en kapsamlı güvenlik tedbirlerinin alındığını ifade etti.

CİHAN
<< Önceki Haber Filipinler'de polis APEC protestocularına müdahale etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER