Filipinler ordusunun operasyonunda 24 IŞİD militanı öldürüldü


Filipinler'de ordunun, ülkenin güneyinde IŞİD'in kalesi olarak bilinen bölgeye yönelik operasyonunda, 24 militanı öldürdüğü bildirildi. Toplam 2 bin kadar askeri personel ile yapılan operasyonda, 6 askerin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Filipinlerde ülkenin güneyinde bayrağını diktiği IŞİD'in kalesi olarak bilinen bölgeye 2 bin askerle operasyon yapıldı. Lanao del Sur eyaletinin Buting şehrinde bir hafta kadar süren çatışmalarda, askerlerden 6'sının öldüğü onlarcasının ise yaralandığı aktarıldı. Çatışmalarda 24 IŞİD militanının ise öldürüldüğü ifade edildi. Filipinler Ordusu Sözcüsü Tuğgeneral Restituto Padilla yaptığı açıklamada, Poktan köyündeki IŞİD'in kalesinin kontrol altına alındığını bildirdi.

Filipinlerin başkenti Manila'nın güneyine 840 kilometre uzaklıkta Müslümanların bulunduğu bölge olan Buting'deki bir ordu kampına 40'a yakın militan silahlı saldırı düzenlemişti. IŞİD sembollerinin bulunduğu siyah elbiseli militanlar, helikopterler ve top atışları ile geri püskürtülmüştü. Saldırıda 20'den fazla militanın öldürüldüğü açıklanmıştı. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER