"Filistin, Doğu Türkistan, Irak ve Suriye'de insan hakları ihlal ediliyor"


Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Solmazgül, "İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin açıklanmasının 67. yıldönümünde Filistin, Doğu Türkistan, Çeçenistan, Irak ve Suriye'de insan hakları ihlalleri ağır şekilde yapılmaktadır." dedi.

Süleyman Solmazgül, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin Kabul edilişinin 67. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, 10 Aralık 1948 yılında Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonunun Paris'te yapılan oturumunda kabul edilen 30 maddelik bildirinin kabul edildiğini anımsattı. Bildirinin imzalanmasında 2. Dünya Savaşı'ndan sonra devletlerin bireylerin temel hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması konusunda birleşmesinin etkili olduğunu hatırlatan Solmazgül, şunları kaydetti: "İnsan Hakları Evrensel bildirgesinin 67. yılında tüm dünyada ihlaller devam ediyor. Özellikle Filistin, Doğu Türkistan, Çeçenistan, Irak ve Suriye'de gün geçtikçe baskı ve işkencelerin hoyratça işlendiği müşahade edildiği görülmektedir. Irak ve Suriye'de, özelikle orada yaşayan Türkmenlerin, bin yılı aşkın hakim unsur olarak yaşadıkları öz yurtlarında, maruz kaldıkları asimilasyon ve baskı politikasına insan hakları bağlamında etnik temizlik olarak tarif edilecek yok etme politikası ile karşı karşıya bırakılmışlardır. Bugün Suriye ve Irak'ta sınırları içinde yaşayan 11.5 Milyon Türkmen'in çeşitli zulüm, işkence, baskılar ve ölümlerle karşı karşıyadır."

Binlerce yıllık Türk yurdu Kerkük'ün yeni bir Bosna-Hersek olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Solmazgül, "İnsan hakları bütün ülkelerin sorunudur ve İnsan haklarını insanlığa yakışır şekilde gözetmek ve hayata geçirmek konusunda üstümüze düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirilmesi gerektiğine inanmaktayız. Alperen Ocakları olarak misyonumuza, geçmişimize sadık kalarak kendi coğrafyamızda ve uzak diyarlardaki mağdur ve mazlumun yanında olmaya, Cenab-ı Allah'ın yeryüzünde muhatabı olan insana hizmet etmeye, onun temel haklarından olan değerleri yaşamasında sorumluluk almaya devam edeceğiz."
CİHAN
<< Önceki Haber "Filistin, Doğu Türkistan, Irak ve Suriye'de insan hakları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER