Filizler Avrupa'nın en iyileri arasında


İzmir'in Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan ve sınırları Türkiye'yi aşan "Karşıyaka'nın Filizlerini Geleceğe Hazırlıyoruz-Her Apartmanla Bir Öğrenci Okutuyoruz" projesi, Avrupa Kamu Yönetimi Enstitüsü (EIPA) tarafından, 36 ülkeden 26 kategorideki 266 proje arasında "En İyi Uygulanan Sosyal Sorumluluk Projesi" seçildi. Bununla ilgili sertifika ise Hollanda'da törenle verildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Bu ödül, üniversitelilere karşılıksız burs sağlamak adına ortaya koyduğumuz çabaya destek olan tüm Karşıyakalıların sayesinde alındı. Teşekkür ediyorum." dedi.

Maastricht şehrindeki ödül törenine belediye adına katılan ekip, ödülü EIPA Genel Direktörü Prof. Dr. Marga Pröhl'den aldı. Pröhl, projenin halkı örgütlemek ve yönetim sürecine katmak adına önemli bir hizmet çalışması olduğunu kaydetti. Başkan Akpınar ise, "Üniversite öğrencilerine karşılıksız burs sağlamak adına, toplumsal dayanışmanın en güzel örneğini sergiliyoruz. Apartmanları, esnafı, sivil toplum kuruluşlarını örgütleyerek, ihtiyaç sahibi üniversitelilere burs sağlıyoruz. Şu ana kadar 300'e yakın üniversitelimiz bu projeden faydalanıyor. Sayımızı daha da arttıracağız. Bu çabamızın ödüllendirilmesi, bizim için büyük onur. Projeye destek olan ve öğrenci okutan tüm Karşıyakalıları kutluyorum." şeklinde konuştu.

Belediyelerin kanunen üniversite öğrencilerine burs verememesi üzerine bir sosyal sorumluluk projesi başlatan Karşıyaka Belediyesi, duyarlı vatandaşları örgütledi. Burs vermeyi kabul eden apartman sakinleri, ihtiyaç sahibi üniversitelilerle biraraya getirildi. Kısa sürede taksi durakları, esnaflar, meslek odaları, dernekler, belediye çalışanları ve muhtarlar da projeye dahil oldu. Başka il ve ilçelerce de örnek alınarak uygulanmaya başladı. 14 aylık süreçte 300'e yakın öğrenci burs aldı. Üniversitelilere, on ay boyunca ayda 300 lira burs sağlanıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Filizler Avrupa'nın en iyileri arasında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER