Film yapmak isteyen öğrencilere hazırlık okulu başladı


İpek Üniversitesi Sinema Sanatları Fakültesi Film Tasarımı Bölümü tarafından düzenlenen 'Film Projesi Yapım Atölyesi' hazırlık okulu başladı.

İpek Üniversitesi'nde film yapmak isteyen öğrenciler için hazırlık okulu başlatıldı. Çok sayıda katılımın olduğu film atölyesindeki ilk dersi Film Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Önder Özdem verdi. Özdem, öğrencilere film yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan atölyede film yapım aşamaları ve çok sayıda teknik ekipmanın da kullanımı hakkında bilgiler verdi.

Öğrencilerin söylemek istedikleri bir sürü söz, fikir, hayalleri ve anlatmak istedikleri hikayeleri olduğunu söyleyen Özdem, "Bizim burada yapmak istediğimiz şey sadece burada Film Tasarımı Bölümü öğrencilerine değil. Farklı bölümlerden öğrencileri de bir araya getirmek ve bu öğrencilerin tamamına film projesinin nasıl yazılacağını anlatmak." dedi.

Özdem, atölyede ilk olarak yapmak istediklerinin filmi yazabilmenin gerekliliği, bir projenin nasıl hazırlanacağını, nasıl yazılacağının eğitimini vereceklerini kaydetti. Özdem, eğitimden sonra öğrencinin anlatmak istediği hikayeyi yazacağını, daha sonra da filmi gerçekleştirebilmek için destek aramaya ve hayata geçirmeye çalışacağını belirtti.

Üniversitede öğrenciler arasındaki film üretimini tetiklemeyi amaçladıklarını vurgulayan Özdem, "Öğrenciler bazen tek başına bazen gruplar halinde farklı bölümlerden farklı öğrenciler bir araya gelerek film projelerini yazacaklar, daha sonra bu projeler değerlendirilip, projelerin artı ve eksileri tespit edilecek. Son olarak uygun görülen projelere destek verilerek üretimleri sağlanacak." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Film yapmak isteyen öğrencilere hazırlık okulu başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER