Fırtınanın devirdiği ağaç öğrencilerin üzerine düştü: 3 yaralı


Edirne'de akşam saatlerine doğru etkili olan fırtınada devrilen bir ağaç 3 öğrencinin üzerine düştü. Yaralanan öğrencilerden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Gün içerisinde etkili olan sıcak hava, akşam saatlerinde yerini yağmur ve fırtınaya bıraktı. Fırtına sebebiyle Edirne'de hayat adeta felç oldu. Valilik dahil çok sayıda binanın çatısını uçuran fırtına, il merkezinde onlarca ağacı devirdi. Bir grup üniversite öğrenci ise fırtınaya piknik alanında yakalandı. Fırtına yüzünden devrilen bin ağaç, Kent Ormanı'nda piknik yapan öğrencilerin üzerine düştü. Öğrencilerden Niyazi Necip Şevik, Aslıhan Serin ve Neslihan Karataş yaralandı.

Arkadaşlarının ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtarılan üniversite öğrencileri, ambulansla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Öğrencileri hastanede ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi alan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, saat 15.15 sıralarında başlayan fırtınada 1'i erkek 2'si bayan olmak üzere üç kişinin yaralandığını söyledi.

Birçok binanın çatısının uçtuğunu, çok sayıda ağacın da devrildiğini aktaran Şahin, fırtınayı Edirne için bir felaket olarak değerlendirdi. Fırtınanın yaklaşık 20 dakika sürmesinin kendileri için sevindirici olduğunu ifade eden Vali Dursun Ali Şahin, "Fırtına adete Edirne'yi yerinden kaldırdı. Saatte 125-150 kilometre hızla esen tayfunun bu gece de devam edeceği ifade ediliyor. Bu arada valiliğimizin yeni yapılan daha bir buçuk ay önce yapılan çatısı da nasiplendi. Valilik bahçesinde 7 aracın hasar gördüğü bana ifade edildi." dedi.

Yaralı öğrencileri ziyaret eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise doktorların gerekeni yaptığını anlatarak arkadaşların toparlanmasını temenni etti.

Gece saatlerinde tekrar fırtına beklendiğini açıklayan Gürkan, "Şu anda çok kötü durumda. İki yerde elektrik direği devrildi, kablolar koptu. Bazı yerlerde elektrikle ilgili ciddi sıkıntılar var ama önce can güvenliğine bakıyoruz. Karaağaç yolunda araçların üzerinde ağaçlar devrildi. Şimdi toparlamaya çalışıyoruz. Hayatı normale döndürebilirsek, öbür yaraları daha sonra sarmaya çalışacağız. Meteorolojinin söylendiğinden çok daha büyük bir fırtına ile karşı karşıya kaldık. Umuyorum gece 03.00'daki fırtına böyle olmaz ama vatandaşlarımızın da tedbirli ve dikkatli olmalarında fayda var." diye konuştu.

Yaşadıkları korku dolu dakikaları anlatan öğrencilerden Serdar Korkmaz, fırtınadan kaçtıkları sırada ağacın aniden üzerlerine düştüğünü anlattı. Arkadaşlarını ağacın altından çıkardıktan sonra askeri araçla köprünün başına getirdiklerini belirten Korkmaz, "Arkadaşımızı orada ambulansa aldık. Piknik yapıyorduk, hava birden bozuldu. Bir sürü ağaç devrildi. En az 20 ağaç devrildi. Niyazi büyük bir ağacın altında kaldı. Bacakları kırıldı. Zar zor çıkardık oradan." açıklamasını yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber Fırtınanın devirdiği ağaç öğrencilerin üzerine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER