Flaş! Mardin ve Siirt belediyelerine kayyım Van Belediyesi'ne operasyon

Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Siirt belediyesine İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atandı. Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ise sabah saatlerinde gözaltına alındı. Son operasyonlarla 2014 yerel seçimlerinde 11 olan DBP-HDP'li il belediye başkanlığı sayısı 3'e düştü.

HDP Genel Merkezi'i böyle basıldı

Operasyon yapılan DBP’li il belediyesi sayısı 8’e çıktı

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile tutuklanan Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan’ın görevlerinden uzaklaştırıldığı belirtildi. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün yerine Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın, dün tutuklanan Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan’ın yerine ise Siirt Vali yardımcısı Ceyhun Dildaş’ın atandığı açıklandı.



VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA

Van Büyükşehir Belediyesi’nde sabah erken saatlerinde arama başlatılırken, DBP’li Belediye Başkanı Bekir Kaya gözaltına alındı. Başkan Kaya, daha önce KCK/PKK davasında 15 yıl hapis cezası almıştı. Son operasyonlarla 2014 yerel seçimlerinde 11 olan DBP-HDP’li (Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) , BDP-HDP hareketinin ‘yerel yönetimler partisi’ olarak biliniyor) belediye başkanlığı sayısı 3’e düştü.

İŞTE 12 HDP/DBP’Lİ İL BELEDİYELERİNDE SON DURUM

Siirt: Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan tutuklandı, kayyum atandı.
Tunceli: Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul tutuklandı. Yerine kayyum atanması bekleniyor.
Diyarbakır: Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak  tutuklandı.
Mardin: Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk görevinden uzaklaştırıldı yerine kayyum atandı
Şırnak: Belediye Başkanı Serhat Kadirhan, görevden uzaklaştırıldı yerine kayyum atandı
Van: Belediye Başkanı gözaltına alındı.
Batman: Belediye Başkanı Sabri Özdemir görevinden alındı, kayyum atandı.
Hakkari: Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu görevinden alındı, kayyum atandı.
Şu anda sadece 3 il belediyesinde HDP/DBP'li başkanlar var.
Şu anda sadece 3 il belediyesinde HDP/DBP’li başkanlar var.
Bitlis: Belediye Başkanı Hüseyin Olan – görevde
Iğdır: Belediye Başkanı Murat Yikit – görevde
Ağrı: Belediye Başkanı Sırrı Sakık – görevde

TUNCELİ BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

Tunceli’de yürütülen soruşturma kapsamında dün sabah saatlerinde adliyeye çıkartılan Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul ile HDP ve DBP’li yöneticilerin de aralarında bulunduğu 12 kişinin çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmalarına karar verildi.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, dün sabah saatlerinde gözaltına alınarak emniyete götürülen ancak burada ifade vermeyi reddederek savcıya ifade vermek isteyen, Tunceli Belediye Başkanı Bul, HDP İl Başkanı Aslan Çağ, EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale, DBP İl Başkanı Murat Polat, DİSK Şube Başkanı Şükran Yılmaz ve HDP’li il yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 13 kişi, akşam saatlerinde adliyeye sevk edilmişti.

Sorguları tamamlanan 13 kişiden Aysel Doğan serbest bırakılırken, Belediye Başkanı Bul, HDP İl Başkanı Çağ, EMEP İl Başkanı Taşkale, DBP İl Başkanı Polat, DİSK Şube Başkanı Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 12 kişi ise tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Mahkemece sorguları tamamlanan 12 kişinin tutuklanmasına karar verildi.
Eski HDP Milletvekili ve Eski Tunceli Belediyesi Eş Başkanı Edibe Şahin de dün İstanbul’daki evinde gözaltına alındı.
<< Önceki Haber Flaş! Mardin ve Siirt belediyelerine kayyım Van Belediyesi'ne... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER