Foça'daki göçmen faciasında hayatını kaybedenlerin sayısı 13'e çıktı


İzmir'in Foça ilçesi Aslanburnu açıklarında, Yunan adalarına geçmeye çalışan kaçak göçmenleri taşıyan botun alabora olması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 13'e yükseldi.

Kaza, dün sabah saatlerinde meydana geldi. Balıkçılar, denizde cesetler görünce hemen Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bildirdi. İhbar üzerine bölgeye ulaşan ekipler, aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişinin cansız bedenini denizden çıkardı, 25 kişiyi ise kurtardı. Kurtarılan kaçak göçmenler, Foça Balıkçı Barınağı'na götürüldü. Burada sağlık kontrolü yapıldı ve kuru kıyafetler verildi. Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek istediği belirlenen kaçak göçmenlerin çoğunluğunu, Suriye ve Iraklıların oluşturduğu belirtildi.

Sahil Güvenlik ekipleri, dün havanın kararmasının ardından arama çalışmalarına ara verdi. Bu sabah yeniden başlayan ekipler, bir bebeğin cansız bedenine ulaştı. Botta 50 kişinin olduğu tahmin edilirken bölgedeki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. İzmir Adli Tıp Kurumu'na götürülen cenazeler ise kimlik tespiti için bekletiliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Foça'daki göçmen faciasında hayatını kaybedenlerin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER