Fotoğraf stüdyosundaki hırsızlık güvenlik kamerasına yansıdı


Zonguldak'ta fotoğraf stüdyosuna elini kolunu sallayarak giren hırsız, yaklaşık 30 bin lira değerindeki kamera, fotoğraf makineleri ve çeşitli çekim malzemelerini çalarak kayıplara karıştı. İş yerinin güvenlik kamerası tarafından kapıyı zorlayıp içeriye girme anları saniye saniye görüntülenen hırsızlık zanlısı, her yerde aranıyor.

Kilimli ilçe merkezinde 45 yıllık Özkan Fotoğraf Stüdyosu'nu işleten Özkan kardeşler, sabah 08.00'de iş yerine geldiğinde neye uğradığına şaşırdı. Kapının açık olduğunu gören iş yeri sahiplerinden Sonay Özkan, içerideki düğün çekimleri için yeni aldıkları kamera, 3 adet fotoğraf makinesi, kasadan 300 TL madeni para, flash bellekler, hafıza kartları, kamera spotları ve benzeri eşyaların çalındığını fark etti. Hemen polisi arayan Özkan, işyerinin giriş bölümündeki güvenlik kamerasından hırsızın stüdyoya giriş anı ve kapının arka kısmına tabure koymasını izledi. Özkan, zanlının yüzünün açıkça görülmesine rağmen halen bulunamadığını kaydetti.

ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK İÇERİYE GİRMİŞ

Hırsızlık olayı yüzünden düğün çekimi ve benzeri faaliyetlerini yapamaz hale geldiklerini anlatan Sonay Özkan, "Sabah 08.00'de dükkana geldik, kapının aralık olduğunu gördük. İçeri girdiğimizde çekmecelerin karıştırıldığını gördük. Hırsızlık olduğunu anladım, önce düğün çekimlerinin bulunduğu kasetleri kontrol ettim. Sonra hemen polis merkezini aradım, ekipler geldi ve parmak izini aldılar. Keşif yaptılar, çalınanları tespit ettik. Polislerle görüntülere baktık. Sabaha karşı 04.30'a doğru kapıda dolandığını, tekrar merdivenlerden yukarı çıkmasını, kapıyı zorlamasını ve içeriye girmesini net gördük. Oradan direkt bilgisayar odasına giriyor ve ondan sonrasını kesiyor zaten. Yüzü net bir şekilde görülüyor. Direkt bu odaya girmiş. Sanırım daha önce keşif yapmış." şeklinde konuştu.

30 BİN LİRALIK ÇEKİM MALZEMELERİNİ ÇALMIŞ

Hırsızların taşıyabileceği her şeyi aldığını belirten Özkan, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Düğünde ve stüdyoda çekim yapabileceğimiz her şeyi çalmış. Kamera, kamera ışıkları, flashlar, flash tetikleyici, 3 adet fotoğraf makinesi, kasada bir miktar para, kendi özel flash belleklerimiz, düğün çekimleri için boş CD'ler, düğün kasetleri ve taşıyabileceği her şeyi almış. Şu an sadece çekim yaptığımız malzemeleri almaya kalksak 30 bin TL tutuyor. Diğerlerini saymıyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Fotoğraf stüdyosundaki hırsızlık güvenlik kamerasına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER