Frankfurt Havaalanı, grevlere rağmen rekor sayıda yolcuya ulaştı


Alman havayolu şirketi Lufthansa'da geçen sene düzenlenen iş bırakma eylemleri, Frankfurt Havaalanı'nın (FRA) büyüme hedeflerini ciddi ölçüde frenledi. En son açıklanan rakamlara göre, FRA'nın yolcu trafiği tarihinde ilk defa bir yıl içerisinde 60 milyon sayısını aştı.

Geçen sene Almanya'nın en büyük havaalanını, toplam 61 milyon 40 bin yolcu tercih etti. FRA'nın bu seneki yolcu trafiği tarihinde ilk defa 60 milyon sayısını aştı. Bu şekilde bir önceki seneye kıyasla FRA'ya gelen yolcu sayısı yüzde 2,5 oranında arttı.

Şirketin yaptığı açıklamada, Lufthansa pilot ve uçuş kabinleri tarafından sene içerisinde düzenlenen grevler yüzünden artışın tahmin edilen yüzde 3 ile 4 oranından daha düşük olduğu bildirildi. İptal edilen uçuşlar da eklendiği zaman yolcu sayısındaki artış oranının ortalaması yüzde 3,8'e kadar çıkması bekleniyordu.

Öte yandan, Frankfurt Havaalanı'nda, 2015 yılında günlük yolcu sayısında da rekor sayıya ulaşıldı. 2 Ağustos tarihinde, 217 bin 500 yolcu bir gün içerisinde FRA'yı kullandı. Ancak küresel ticaretin zayıflaması ve gelişmekte olan piyasaların ekonomik sıkıntıda olması, FRA Cargo'nun, hava kargo ve uçak posta hacmini yüzde 2,3 oranında geriletti. CİHAN
<< Önceki Haber Frankfurt Havaalanı, grevlere rağmen rekor sayıda yolcuya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER