Dünyanın en büyük halı fuarı açılıyor


Alanında dünyanın en büyük ihtisas fuarı olan ve Almanya'nın Hannover şehrinde her yıl düzenlenen DOMOTEX Uluslararası Halı ve Yer Döşemeleri Fuarı bu yıl 16-19 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıllarda Türk firmaları tarafından büyük ilgi gören DOMOTEX fuarında bu yıl Türkiye' den 146 firmanın ürünlerini sergilemesi bekleniyor. Türkiye firma sayısı bakımından, Hindistan(316), Çin (251) ve Almanya'nın (214) ardından 60 ülke arasında dördüncü sırada yer alıyor.

DOMOTEX fuarı her yıl yaklaşık 90'a yakın ülkeden alanında uzman 50 bine yakın insan tarafından ziyaret ediliyor ve bunların çoğunluğunu işadamları oluşturuyor. Ziyaretçi sayısındaki yabancı oranının yaklaşık yüzde 85 civarında olması, fuarın uluslararası niteliği bakımından en önemli gösterge. Fuara, genel olarak toptancılar, iç mimarlık firmaları, otel işletmeleri, mobilya ve ev tekstili firmaları ilgi duyuyor.

Fuarda bu yıl Türkiye'nin Hereke'den Van'a kadar kültür ve sanatın temsil eden birbirin den güzel el işlemesi halı ve kilimleri, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birliklerince (İTKİB) organize edilen 16 ve 17. Halle de sergilenecek. İTKİB tarafından hazırlanan Türkiye Milli Standı 16. Halle de yer alacak. Fuara bireysel olarak katılan ve genelde makine halısı üreten firmalar kendi stantlarında ürünlerini sergileyecek. Bu firmaların çoğu 2,3,4,5 ve 6. salonlarda yer alacak. CİHAN
<< Önceki Haber Dünyanın en büyük halı fuarı açılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER