Fransa Başbakanı Valls: Avrupa Birliği tehlikede


Fransa Başbakanı Manuel Valls, Avrupa Birliği'nin (AB) parçalanabileceği uyarısında bulunarak Schengen sisteminde hızla reforma gidilmesi gerektiğini söyledi.

Davos Ekonomik Forumu için gittiği İsviçre'de RTS Televizyonu'na konuşan Manuel Valls, AB'nin sınırlarının gözetiminde yaşanan açıkları gidermek için acil eylem planına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Aksi taktirde Avrupa projesinin hızlı bir şekilde parçalanabileceği uyarısında bulundu. AB üyesi ülkeler arasında serbest geçişi sağlayan Schengen'de de reforma ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Valls, mülteci krizinin de Avrupa'nın geleceğini şekillendirdiğine değindi.

Mülteciler konusunda Almanya'nın tutumunu da eleştiren Manuel Valls, "Bütün mülteciler Almanya'ya yöneldi. Çünkü kabul edilecekleri yönünde mesaj verildi." ifadelerini kullandı. Kitleleri harekete geçirebilecek bu tarz mesajlara dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Valls, Biz 'gelin, hepiniz gelin' diyemeyiz." ifadelerini kullandı.

Hristiyan kökenleri olan Fransa'nın Avrupa'daki en çok Yahudi nüfusunu barındırdığına dikkat çeken Valls, İslam'ın da Fransa'da ikinci din konumunda olduğuna dikkat çekti. Fransa Başbakanı Valls, "Avrupa, İslam'ın demokrasimiz ve değerlerimizle uyumlu olduğunu göstermek zorunda." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Fransa Başbakanı Valls: Avrupa Birliği tehlikede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER