Fransa'da camiyi koruyan askerlere saldırı


Fransa'nın güneydoğusundaki Valence kentinde kimliği açıklanmayan bir kişi aracını camiyi koruyan askerlerin üzerine sürdü. Saldırgan, askerlerin açtığı ateş sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Olayda bir asker ve ibadet için camiye gelen 72 yaşındaki bir adam da hafif yaralandı.

Euronews Türkçe sitesinin haberine göre Valence Belediye Başkanı Nicolas Daragon, hastaneye kaldırılan sürücünün kimliği, aracını niçin askerlerin üzerine sürdüğü ve psikolojik durumu konusunda henüz net bir bilgi olmadığını belirtti.

Daragon, dört askerin, ılımlı ve sakin olarak bilinen caminin önünde durduğunu, camiye iki namaz arasında çok sayıda kişinin gittiği sırada otomobilin askerlerin üzerine sürüldüğünü kaydetti.

Başbakan Manuel Valls, konuya ilişkin Twitter hesabından yayımladığı mesajda, "Valence'da saldırıya uğrayan askerlere tüm desteğimi sunuyorum. Fransa'nın güvenliği için bütün güvenlik güçlerimiz tam bir seferberlik içindedir." ifadesini kullandı.

Başkent Paris'te 13 Kasım'da 130 kişinin ölümüne yol açan ve terör örgütü IŞİD'in üstlendiği saldırıların ardından ülkede güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Fransa'da camiyi koruyan askerlere saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER