Fransa'da taksicilerden sonra şimdi de VTC şoförleri sokağa indi


Fransa'nın başkenti Paris'te taksici eylemlerinden sonra, taşımacılık hizmeti veren 'şoförlü turizm aracı' (VTC) çalışanları da sokağa indi.

Paris'in Republique (Cumhuriyet) Meydanı'nda gerçekleştirilen eylemde VTC şöförleri, hükümetin taksileri memnun etmek isterken kendilerini mağdur ettiğini belirtti. Araçlarını Başbakan Manuel Valls aleyhine yazılan pankartlarla donatan şoförler, "Valls bizi öldürüyor, İşime dokunma" ifadelerini kullandı. VTC şöförleri, taksicilerin, işlerini ellerinden almak istediğini savundu.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan şoförler "Çalışmamızı engellemek istiyorlar. Onlara bu fırsatı vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı. Cezayir asıllı Athman Halid, geçimini VTC'den sağladığını belirterek, "Biz kırıp dökmek istemiyoruz. Medeni bir şekilde sesimizi duyurmak istiyoruz. Dün işimiz vardı, bugün yok. Tek istediğimiz bizim çalışmamıza müsaade etmeleri." dedi. Süleyman Musa da haklarını elde edene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. Hükümetin VTC şoförlüğü için şartları zorlaştırmasının mantıklı bir açıklamasının olamayacağını kaydetti.

Ocak ayının son haftasın Fransa genelinde eylem yapan taksiciler VTC'nin haksız rekabet koşulu yarattığını savunarak hükümetin derhal önlem alması çağrısı yapmıştı. Taksicilerle görüşen Başbakan Manuel Valls, VTC üzerinde kontrollerin sıklaştırılacağı açıklamasını yapmıştı. Ayrıca havaalanı ve tren garlarında yolcu alan VTC şoförlerinin polis tarafından gözaltına alınacağı belirtilmişti.

Geçtiğimiz haziran ayında da taksiciler, Uber taksi uygulamasını yasaklaması için eylem yapmıştı. Protestolar sonrası Uber'in Fransa'daki iki yöneticisi gözaltına alınmış, İçişleri Bakanı Cazeneuve da Uber'in faaliyetlerini yasaklanması talimatını vermişti.

Fransa'da yaklaşık 13 bin civarında kişinin Amerika'da kurulan ve dünyanın onlarca ülkesine yayılan Uber tarzı şoförlü turizm aracı (VTC) sektöründe çalışıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Fransa'da taksicilerden sonra şimdi de VTC şoförleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER