Fransa'da Türk ailenin evini basan silahlı polisler, 'pardon' dedi


Fransa'da polis bir Türk aileye yanlışlıkla terör baskını gerçekleştirdi. Paris'in kuzeyindeki Clichy-sous-Bois'da oturan bir Türk ailenin evine akşam saatlerinde yüzleri maskeli terörle mücadele ekipleri tarafından gerçekleştiren baskın büyük paniğe neden oldu.

Yaklaşık 30 polis arabasıyla gerçekleştirilen baskında Türk ailenin yaşadığı apartman dairesinin kapısı polis zoruyla kırılmak istendi. Daha sonra kapıyı açan 2 çocuk babası Türk vatandaşını yere yatıran polis, evde bulunan 9 ve 16 yaşındaki çocuklara da silah doğrulttu. Evdeki odaları da teker teker arayan polisler daha sonra "Yanlış eve baskın yaptık özür dileriz." diyerek olay yerinden uzaklaştı.

Yanlış polis baskınını Cihan Haber Ajansı'na değerlendiren aile reisi olaydan çocukların psikolojik olarak etkilendiğini söyledi. Baskını mahkemeye taşıyacaklarını kaydetti.

Fransız medyasına konuşan polis yetkilileri de Türk aileye yönelik baskının bir hatadan kaynaklandığını doğruladı. Polisin katları şaşırdığını ve yanlış eve baskın yaptığını kaydettiler.

Fransa'da 13 Kasım'daki kanlı terör saldırılarından sonra ilan edilen 15 bin polis ve askerin görev yaptığı olağanüstü hal çerçevesinde toplam 2 bin adrese baskın düzenlendi. 209 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda 318 silahın da ele geçirildiği açıklandı. CİHAN
<< Önceki Haber Fransa'da Türk ailenin evini basan silahlı polisler, 'pardon'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER