Fransız Ekonomi Müsteşarlığı ile BUSİAD arasında işbirliği kararı

Fransız Ekonomi Müsteşarlığı ile BUSİAD arasında işbirliği kararı

Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarlığı ile Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) görüşmesinden 2 ülke arasındaki ticari faaliyetleri arttırmak adına ortak hareket etme kararı çıktı.

Kentin ekonomi dinamikleri ile bir araya gelmek ve bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla Bursa'ya gelen müsteşarlık yetkilileri, BUSİAD Evi'ni ziyaret etti. BUSİAD Başkanı Günal Baylan ve Genel Sekreter Basri Tüfekçioğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarete, Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarlık Şefi Sylvain Berger, Ekonomi Müşaviri Stephan Dubost ve Ekonomi Ataşesi Melisa Atassi katıldı.

Bir süredir Bursa'da bulunduklarını ve bu süre zarfında çok sayıda görüşme yaptıklarını ifade eden Sylvain Berger, Bursa'nın sanayi ve üretim açısından önemini bildiklerini ancak kentteki aktörleri tanımak ve bilgi alışverişinde bulunmak adına burada olduklarını belirtti. Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarlığı'nın 12 kişilik bir kadro ile Türkiye'de görev yaptığını, kendilerinin de İstanbul delegasyonu olarak İstanbul'da bulunduğunu vurgulayan Sylvain Berger, 2016 yılı Ocak-Şubat döneminde Fransa'nın Ankara büyükelçisinin Bursa'ya bir ziyaret programı gerçekleştireceğini ve söz konusu ziyaret çerçevesinde başka aktörlerin de kente geleceğini söyledi.

Berger, Türkiye ve Fransa arasındaki siyasi ilişkinin oldukça gelişmiş olduğuna işaret ederek, ekonomi alanındaki işbirliğinin ise aynı seviyede olmadığına vurgu yaptı. Berger, Türkiye'de faaliyet gösteren Fransız şirket sayısı yüksek olsa da, son yıllarda yatırım oranlarında bir durgunluk görüldüğüne değinerek, aynı şekilde Fransa'daki Türk yatırımlarının da geliştirilmesi gerektiğini anlattı. İki ülke arasındaki ticaret hacminin 12 milyar dolar seviyesinde olduğunu söyleyen Berger, "Bu hacmi arttırmamız ve ekonomik ilişkileri geliştirmemiz gerek. Bunun için buradayız." diye konuştu.

Günal Baylan ise Bursa'da 46 Fransız firmasının olduğuna dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı: "Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisini arttırmak ve son dönemde yatırımların neden azaldığını tespit etmek adına gereken çalışmayı yapmak bizim sorumluluğumuzdur. Yabancı sermayeye sahip çıkmamız, söz konusu şirketlerin haklarını korumamız ve onlara destek olmamız gerekiyor. İş insanları olarak bu yatırımların artmasını isteriz. Türkiye'de, Bursa'da yatırımı olan ya da yatırım yapacak olan şirketlerin ihtiyaçlarına yönelik bazı çalışmalar yapabiliriz. Bu çalışmalarla firmaların ana sorunlarını gündeme getirebilir ve söz konusu sorunların çözüme kavuşması noktasında kamuoyu oluşturabiliriz." CİHAN
<< Önceki Haber Fransız Ekonomi Müsteşarlığı ile BUSİAD arasında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER