Fuar Kongre Merkezi ihalesi rekabet ortamı oluşmadığı için iptal edildi


Eskişehir Ticaret Odası (ETO) tarafından yürütülen Eskişehir Fuar Kongre Merkezi projesi ihalesi iptal edildi. Gelen tekliflerin rekabet ortamını oluşturmadığı ve piyasa koşullarını yansıtmadığı gerekçesiyle iptal edildiği belirtilen ihale, önümüzdeki günlerde yeniden yapılacak.

ETO'dan alınan bilgiye göre, bu kurum tarafından yürütülen Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi projesinin ihalesinin yönetim kurulu tarafından 11 Şubat 2016 tarihinde sonuçlandırıldığı belirtildi. Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi projesi kapsamında 14 firmanın ihale dosyası satın aldığı, 21 Ocak 2016 tarihinde yapılan ihalede 4 firmanın teklif verdiği kaydedildi. İhalede Hisar İnşaat 65,7, Cihan İnşaat 77,9, MD İnşaat 59,6 milyon lira teklif verdiği, Aksoy İnşaat'ın teklifinin ise teminat mektubunun bulunmaması nedeniyle ihale dışı bırakıldığı vurgulandı.

Söz konusu bilgide, "İhalede ilk oturum son bulduktan sonra 5 kişiden oluşan ihale komisyonu tarafından tekliflerin teknik incelememesi yürütülmüş ve tüm teklif dosyaları evrak yeterliliği bakımından kontrol edilmesi için Eskişehir Ticaret Odası Yönetim Kuruluna iletilmiştir." denildi.

Bu aşamaların neticesinde ETO Yönetim Kurulu tarafından yapılan detaylı incelemeler neticesinde, gelen tekliflerin 'rekabet ortamını oluşturmadığı ve piyasa koşullarını yansıtmadığı' kararına varıldığı, bu sebeple Eskişehir Ticaret Odası'nın her bir üyesinin katkısıyla oluşturulan 123 yıllık maddi birikiminin korunması amacıyla, 'Kalkınma Bakanlığı Satın Alma Yönetmeliğine' uygun bir şekilde ihalenin tekrarlanmasına karar verildiği aktarıldı.

Hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte yeni ihale tarihinin en kısa süre içinde ETO tarafından kamuoyuna bildirileceği kaydedildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Fuar Kongre Merkezi ihalesi rekabet ortamı oluşmadığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER