Süper Lig'de büyük panik

F.Bahçe’ye saldırı bardağı taşırdı, yabancı sporcular gidiyor, gelmek isteyenler vazgeçiyor.

Süper Lig'de büyük panik

Her yerde olay. Bu olaylar hiç bitmeyeceğe benziyor. Son yıllarda kadına yönelik cinayetler fazlasıyla arttı. Gasp, hırsızlık, cinsel taciz, tecavüz, diz boyu. Bir de büyük sıkıntı spor sahalarında. Her ne kadar yasa çıkartılmış olsa da yapanın yaptıkları yanına kar kalıyor. Çünkü tutuklama yok, ceza hak getire. İşte bu yüzden saldırganlık, fanatizm, holiganizm çığ gibi büyüyor.

Göz korkutmaca mı?

Rize dönüşünde Fenerbahçe otobüsüne silahla saldırı yapıldı. Saldırganlar elini kolunu sallayıp aramızda dolaşıyorlar. Nasıl yakalanmazlar akıl almıyor. Kafamda birçok soru işaretleri var. Kafile resmen ölümle burun buruna geldi. Hepsinin anası, babası, çocuğu eşi var. Ya kötü bir şey olsaydı? Olay üzerinden 7-8 gün geçti. Bizim futbolcular gibi yabancılar da hala şokta.

Ailelerden ‘dönün’ baskı

Yabancıların aileleri, “Türkiye’de oynamayın, dönün” diye baskı yapıyor. Hollandalı futbolcu Kuyt bu olaydan bir hafta kadar önce “Trabzon’da yaşadıklarımı hala unutamıyorum” demişti. Aynı Kuyt daha beterine tanık oldu. Gerçi sakatlığı nedeniyle kafilede yoktu ama o görüntüler kanını dondurdu.

Sow’un eşi tatil için Türkiye’ye gelmişti, apar topar ülkesine gitti. Senegalli futbolcu Rize dönüşü soluğu Demba Ba’nın evinde aldı, yaşadıklarını anlattı. “Ölümden döndük. Artık kariyerimi sürdüremem” dedi. Demba Ba da vatandaşına destek verip sezon sonu kendisinin de dönebileceğini iletti.

Yeniler gelmek istemiyor

Peki ya gelmek isteyenler, bazı yöneticilerin ön anlaşma sağladıkları futbolcular ne olacak? Şimdilik iptal tuşuna bastılar. İlk ‘veda’ açıklaması Hollandalı Kuyt’tan geldi. Şu anda Kasımpaşa’yı çalıştıran Waters'da ülkemizden ayrılacaklar arasında. Trabzonsporlu Cardozo ise acilen menajerini çağırdı. Bir diğer futbolcu Portekizli Jose Bosingwa ise yönetime sezon sezonu kalmak istemediğini bildirdi.

Diego da gidiyor!

F.Bahçe’ye bir şok da Diego Ribas’tan geldi. Sarı - Lacivertlilerin Brezilyalı yıldızın iki aylık alacağının gecikmesinden dolayı TFF’ye başvurduğu ortaya çıktı. Sarı - Lacivertli futbolcunun 700 bin Avroluk gecikmiş alacağı konusunda TFF’ye yaptığı şikayetin yönetimin keyfini kaçırdığı öğrenildi. Diego’nun saldırı sonrası bu hareketi camiada ‘kaçış’ olarak yorumlandı.

‘Veda değil görüşürüz’

Fenerbahçe’nin yıldızı Dirk Kuyt, önümüzdeki sezon Feyenoord forması giyeceğini açıkladı. Kuyt, “Bu kararı almak benim için hiç de kolay olmadı. Bu kararı otobüsümüze ve şoförümüze yapılan üzücü saldırıdan önce aldım. Türk milleti bir araya gelip hep birlikte bir çözüm bulmalıdır. Bu bir elveda değil, bu bir, görüşmek üzere” mesajını yazdı.

‘Bazı futbolcular silah taşıyordu’

Trabzonspor’un eski futbolcusu Davor Vugrinec, Fenerbahçe otobüsüne gerçekleştirilen saldırının ardından Hırvat basınına Türkiye’de yaşadıklarını anlattı. Vugrinec “Benim takıma geldiğim sezondan önceki sezon takım şampiyonluğu son haftada Fenerbahçe’ye kaptırmıştı. Bu yüzden intihar eden bir taraftarımız oldu. Efsane kaptan Ogün, hayatına son veren taraftarlardan birisinin mezarına çiçek koymak istedi. Bu yüzden orada tehdit edildi. Sanırım oyuncuların maçı bilerek kaybettiklerini düşünüyorlardı. Tehditler oluyordu. Bazı oyuncular korkuyordu. Sanırım bu tip olaylar yüzünden bazı futbolcular silah taşıyordu. Takım arkadaşlarımın silah taşıdığını gördüğümde şok geçirmiştim.” açıklamasında bulundu.

Moldovan da isyan etmişti

F.Bahçe’de Rüştü’ye yapılan saldırı sonrası Romen futbolcu Moldovan isyan etmiş ve “Rüştü’ye yapılan saldırı sırasında kulüp görevlileri dahil hiç kimse müdahale etmeyip sadece seyretti. Fanatikler bizi bir daha maç kaybetmeme konusunda tehdit etti. Hamile olan eşim ve geleceğimiz için endişe ediyorum. F.Bahçe’den ayrılacağım” açıklamasını yapmıştı.


<< Önceki Haber Süper Lig'de büyük panik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER