Garo Paylan: Komisyon gibi Genel Kurul'da da 'ayin arası' verilsin


HDP Milletvekili Garo Paylan, TBMM Genel Kurulu'nda da Cuma namazı arası verildiği gibi Pazar ayini arası verilmesini talep etti. Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, konuyu TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile görüşeceğini söyledi.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan'ın talebi üzerine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Cuma namazı gibi Pazar günkü çalışmasında ayin arası verdi. Paylan, bütçe görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurulu'nda da benzer bir uygulamanın yapılmasını talep etti. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 26 gün süren bütçe görüşmelerinde Cuma ve Pazar günleri çalışıldığını ifade eden Paylan, "Cuma günü Sayın Başkan fiili olarak Cuma namazı arası verdi, 1-1,5 saat. Ben de ara verildikten sonra 'Arkadaşlar, Pazar günü de çalışacağız. Benim de ibadetim var' diyerek Pazar ayini arası verilmesini talep ettim. Bütün arkadaşlarımızın desteğiyle Pazar ayini arası verildi. Az önce siz de fiili olarak Cuma namazı arası verdiniz. Normalde 13.00-13.30'da verilen ara, 12.00'de ve daha uzun verildi. Genel Kurulumuz, Pazar günü de çalışacak. Pek çok arkadaşımız Cuma namazlarını kıldı. Allah kabul etsin. Neredeyse Meclisimizdeki bütün gruplarda Hıristiyan milletvekili arkadaşlarınız var artık. Pazar günü de Genel Kurul 11.00'de toplanacak. Ankara'da da kiliselerimiz var, Pazar ayinimiz 11.00 ile 12.30 arası. Bu çerçevede bu Pazar günü de Pazar ayini arası verilmesini talep ediyorum." diye konuştu.

PERVİN BULDAN: MECLİS BAŞKANI İLE GÖRÜŞECEĞİM

Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Pervin Buldan ise "Pazar günü oturumu yönetecek olan Meclis başkanvekilimizin de dikkatine sunmak isteriz. Bu konuda karar verici olan aslında Sayın Meclis Başkanımızdır. Ben de ayrıca kendisiyle görüşeceğim ve bu talebinizin özellikle Pazar ayini arası verilmesi açısından dikkate alınması gerektiği vurgusunu yapacağım Sayın Paylan." diye karşılık verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Garo Paylan: Komisyon gibi Genel Kurul'da da 'ayin arası'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER