Gastronomi dünyasına yön verenler İzmir'e geliyor


İzmir'de düzenlenecek olan Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, gastronomi dünyasına yön veren şefleri ağırlayacak. Dünya Gurme Şehirler Birliği (Reseau Delice) Başkanı Jean Michel Daclin'in geleceği kongreye, dünyada gastronomi turizmi ve mutfak kültürü konusunda çalışan, alanlarında uzman akademisyenlerin çalışmalarına, şeflerin yemek gösterileri renk katacak.

Türkiye'nin turizm sektöründeki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir Fuarı ile aynı zamanda, bu yıl ilk kez uluslararası bir kongre de yapılacak. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ, TÜRSAB Fuarcılık, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü ile İzmir Kongre ve Ziyaretçiler Bürosu (CVB) tarafından düzenleniyor. Dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcilerini biraraya getirmek, yaşam kültürünün gastronomi ile ilişkisini ve bu ilişkinin bölge turizminin kalkınmasına etkisini tartışmak amacıyla düzenlenen kongre, 10-12 Aralık 2015 arasında, fuarizmir'in D holünde olacak. Dünyanın önde gelen 24 şehrinin oluşturduğu Reseau Delice üyesi olan İzmir'de düzenlenecek Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi'nde, İzmir Ticaret Odası ve Trakya Kalkınma Ajansı platin sponsor, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ana sponsor, Reseau Delice ve THY ise iş ortağı olarak yer alıyor.

Ege, sefarad ve levanten mutfaklarının birleştiği, farklı inançların etkileşiminden oluşan kültürün mutfağa geçiş hikayesinin işlenmesi esas alınarak düzenlenecek kongrede, oluşmuş ve oluşmakta olan gastro bölgeler, yeni gastronomi akımları ve gastronomi mirası konularına yer verilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Gastronomi dünyasına yön verenler İzmir'e geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER