KOSBİ, yatırımları işbirliği yaparak hayata geçiriyor

KOSBİ, yatırımları işbirliği yaparak hayata geçiriyor

Arıtma tesisi, enerji yatırımları ve eğitim projeleri ile öne çıkan Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgeleri arasında yer alan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) örnek güç birliği çalışmalarına da imza atıyor.

Bölgedeki altyapı yatırımlarını hem kamu kurumları hem de bölge sanayicileri ile işbirliği yaparak ortak projelerle hayata geçiren KOSBİ, yatırımları kısa sürede tamamlarken, sanayicilerin de üretim maliyetlerini azaltıyor. TEİAŞ işbirliği ile bölgeye daha kaliteli enerji için indirici merkez kazandıracak olan KOSBİ, bölge firmaları Vege, Omya, Oran Tekstil ile de bugüne kadar enerji altyapısının iyileştirilmesini sağladı. Bölge olarak firmalarla ve kurumlarla işbirliğine çok önem verdiklerini, bunun meyvelerini de projelerini kısa sürede hayata geçirerek aldıklarını dile getiren KOSBİ Bölge Müdür Yardımcısı Mükremin Zulkadiroğlu, bu işbirliklerinin sanayicinin de maliyetlerini düşürdüğünü söyledi.

'PROJELER SANAYİCİLERİN GÖRÜŞLERİ ALINARAK ŞEKİLLENİYOR'

Bölge olarak ortak aklı esas aldıklarını, projelerini bölge sanayicilerinin de görüşlerini alarak şekillendirdiklerini aktaran Zulkadiroğlu, yatırımcı kurumlarla iş birliği içinde olduklarını ve bölgenin gelişimini göz önüne alarak yatırımları yönlendirdiklerini belirtti. Bu anlamda KOSBİ ile birlikte Gediz Elektrik şirketinin bölgeye yönelik enerji ihtiyacının temini amacıyla TEİAŞ nezdinde gerekli görüşmelerin yapılarak çalışmaların tamamlandığını kaydeden Zulkadiroğlu, "TEİAŞ Kemalpaşa'ya 380 kw indirici merkez yapılmasını uygun görerek yatırım programına aldı. Bu konuda KOSBİ, Gediz Elektrik ve TEİAŞ ile birlikte üçlü protokol imzalandı. 380 kw indirici merkezin hayata geçmesiyle bölgenin ileriki yıllardaki enerji ihtiyacının karşılanmasında güç tahsisi yönünden bir sıkıntı kalmayacak. Ayrıca Ulusal Enerji Sistemine birinci kademeden bağlantı sağlanacak olup elektrik sistemi daha güvenli ve güçlü bir yapıya kavuşmuş olacak." dedi.

SANAYİCİLER MEMNUN

Bölgede başta enerji olmak üzere altyapı yatırımları içinde sanayicilerle işbirliği yaptıklarını ifade eden Zulkadiroğlu, bu sayede birçok yatırımı kısa sürede hayata geçirdiklerini söyledi. Vege Kağıt, Omya Madencilik, Oran Tekstil firmaları ile yaptıkları çalışma sonucu altyapı eksikliklerini kısa sürede giderdiklerini anlatan Zulkadiroğlu, "Bu sayede firmalar kendileri için gerekli olan hizmetlere kısa sürede kavuştular. Üretim maliyetlerini bu şekilde düşürdüler. Güç birliği yaparak hem kendileri kazandı hem de bölgemizin altyapı ile ilgili bir eksikliği giderilmiş oldu. Biz bundan sonra da bu tür işbirliklerine açığız. Önümüzdeki günlerde de daha büyük bir projede yapacağımız işbirliği ile Kemalpaşa'ya güzel bir eser kazandıracağız." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber KOSBİ, yatırımları işbirliği yaparak hayata geçiriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER