Gauck: Terörün dini yoktur, Müslümanlar genel zan altında bırakılmamalı


Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Müslümanlara genel şüpheli olarak bakılarak düşmanlık beslenmemesi uyarısında bulundu.

Berlin'de bulunan yabancı misyon temsilcileri için düzenlediği yeni yıl resepsiyonunda konuşan Cumhurbaşkanı Gauck, yeni yılda teröristlerin insanlık dışı eylemlerle nifak tohumları ekmesine müsaade edilmemesi gerektiğini ve bunun uluslararası toplumun görevleri arasında olduğunu ifade etti. "Saldırganların amacı özgür toplumları Müslümanlara karşı kışkırtarak bölmek ve korku yaymak." diyen Gauck, terörün dininin olmadığına dikkati çekti.

Tarihin birçok evresinde dünya dinleri adına cinayetler işlendiğini hatırlatan Alman Cumhurbaşkanı Gauck, son yıllarda gerçekleştirilen terör eylemleri nedeniyle Müslümanlara genel şüpheli olarak bakılmaması uyarısında bulunarak "Terörün dini yoktur." dedi. Terör örgütü IŞİD'in hâkimiyeti altındaki Müslümanlara bilinçli olarak acı çektirdiğini söyleyen Gauck, IŞİD'in Müslümanların yaşadığı ülkelerde de itibar görmediğine ve reddedildiğine dikkati çekti.

Gauck, açık ve demokratik toplumların da kendisini koruması ve savunması gerektiğini kaydetti. Bu uğurda temel özgürlükleri sınırlandırılmaması uyarısında bulunan Cumhurbaşkanı Gauck, diğer taraftan da Müslümanlara karşı bakış açısının olumsuz olmamasını istedi.

Mülteci krizinde ülkelerin tek başına hareket etmemeleri gerektiğini söyleyen Gauck, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'nin işbirliğini överek "Özellikle günümüzde bazı siyasi güçlerin ulusal cevaplar aradığı bir anda birlikte çözüm arayışlarının önemli olduğu anlar çok önemli. Sadece hep birlikte dayanışma içinde Avrupa böylesi büyük bir vazifeyi yönetebilir." ifadelerini kullandı.

Gauck, Müslüman ve Suriyeli mülteci kabul etmeyi reddeden bazı Doğu Avrupa ülkelerini de uyardı. CİHAN
<< Önceki Haber Gauck: Terörün dini yoktur, Müslümanlar genel zan altında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER