Gazeteci Bülent Keneş hakim karşısında


Today's Zaman eski Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in, daha önce 5 gün tutuklu kaldığı soruşturma kapsamında açılan davanın görülmesine başlandı. Keneş'in avukatlarının reddi hakimin talebini alan mahkeme, dosyayı değerlendirmek üzere nöbetçi ağır ceza mahkemesine gönderdi.

Gazeteci Bülent Keneş, 'Cumhurbaşkanına hakaret ettiği' iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında açılan davada ilk kez hakim karşısına çıktı. İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada Bülent Keneş, avukatları ve şikayetçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı hazır bulundu. Yargılama öncesi Keneş'in avukatları usule ilişkin itirazda bulundu. Avukat Hasan Günaydın mahkemenin bu dosyaya bakma yetkisinin olmadığını belirterek, "Kanaatimizce mahkemenizin yetkisiz olduğuna dosyanın yetkili ve görevli bulunan İstanbul Anadolu Asliye Ceza mahkemesine gönderilmesine havi iki sayfadan ibaret dilekçemi ibraz ediyorum." dedi.

Günaydın, itiraz dilekçesinde müşteki olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ikametgah adresinin Anadolu yakası olduğu bu nedenle davanın Anadolu Adliyesi'nde görülmesi gerektiği vurgulanarak, davanın Anadolu Adliyesi'ne gönderilmesi talep etti.

Günaydın, savunması sırasında dosyaya gelen evrakları incelerken Adalet Bakanlığı'ndan dosyaya gönderilen yazının dikkatini çektiğini belirtti. Avukat Günaydın, bakanlığın mahkemeye yazı yazarak dava hakkında bilgi istediğini mahkemenin de buna cevap verdiğini gördüğünü anlatarak, bu durumun kendilerinde mahkemenin tarafsızlığını kaybettiği yönünde kanaat oluşturduğunu vurguladı.

Bütün talepleri reddeden mahkeme, reddi hakim talebine usulen üst mahkeme baktığı için reddi hakim talebinin karara bağlanması için dosyayı nöbetçi ağır ceza mahkemesine gönderdiğini karara bağladı. Ara kararda ayrıca Bakırköy 42. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın da bu dosya ile birleşmesi için reddi hakim itirazı sonuçlandıktan sonra yazılmasına karar verdi.

İKİ DAVA BİRLEŞTİRİLDİ
Keneş, attığı twitler nedeniyle savcı Umut Tepe tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 10 Ekim 2015'te 'cumhurbaşkanı'na hakaret'ten tutuklanmış, 5 gün sonra itiraz üzerine serbest kalmıştı. Hakkında hazırlanan iddianame İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmişti. Ancak savcı Umut Tepe, iddianameyi tamamladıktan sonra mahkemeye ikinci bir yazı yazarak iddianamenin okunmadan davanın Keneş hakkında İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen başka bir dava ile birleştirilmesini talep etti. Bunun üzerine her iki dava 44. Asliye ceza mahkemesinde birleştirildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Gazeteci Bülent Keneş hakim karşısında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER