Gazeteci Ünal Tanık'tan hizmet hareketine dair ilginç çıkış

Rotahaber Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık, ilginç açıklamalarda bulundu.

"Şüphelerim eğer doğru olsaydı..."

Can Erzincan Televizyonu'nda Erkan Akkuş'un konuğu olan Tanık, 2011 yılında yazdığı yazıda Hizmet Hareketi ile ilgili bazı şüphelerinin olduğunu fakat son 2 yıldır bu şüphelerinin ortadan kalktığını söyledi.

Rotahaber Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık programda şunları aktardı:

"Benim kafamda, bu cemaatin yurtdışından birtakım yerlerle doğrudan teması olduğu konusunda şüpheler vardı. İsrail'le doğrudan kontakları, yani Türkiye Cumhuriyeti'nin yapısına uymayacak, bu ülkenin dokusuna uymayacak ilişkileri olduğuna dair böyle bir endişem vardı. Aynı şekilde Amerika'yla ilgili benzer endişelerim vardı. Bunu da yazmıştım. Yazının özü de şuydu: 'Cemaat, boynundaki Amerika ve İsrail yaftasını çıkarmalı'

Bu dönemde, şu iki yılı aşkın süredir yaşanan süreç içinde ben bir şeye kanaat getirdim. Bu 'cemaat' denilen yapı, yüzde yüz bu toprakların malı olduğuna, Anadolu insanının birikimini yansıttığına inandım.

Eğer benim o şüphelerim doğru olsaydı, cemaatin tüyüne dokunamazlardı. Böyle okulunu dağıtacak, gazetesini dağıtacak, televizyonunu dağıtacak, şirketlerini dağıtacak alt üst edecek gücü bulamazdı. Kapısından giremezdi. Tıpkı o öteki İsrail, Amerikalı, bilmem şu bu kuruluşlara yapılamadığı gibi. Bu zırhla korunurdu.

Önde gelen isimleri tarumar edilmiş, kimi cezaevine kimi yurtdışına savrulmuş, şirketleri dağıtılmış, kayyımlar aracılığıyla birer birer iflas ettirilmiş bir yapı olmazdı." 
<< Önceki Haber Gazeteci Ünal Tanık'tan hizmet hareketine dair ilginç... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER