Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, Cemal Uşak hakkındaki yakalama kararını kınadı


Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV), Vakfın Başkanı Cemal Uşak hakkında Anayasal Suçlar Büro Savcısı Serdar Coşkun'un talebiyle, Ankara 8. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından yakalama kararı çıkarılmasına tepki gösterdi.

GYV yaptığı yazılı açıklamada, Uşak'ın hükümetin Kürt sorununun çözümü için görevlendirdiği ve toplumdaki saygın isimlerden müteşekkil "akil adamlar" heyetinde yer aldığına vurgu yaparak alınan kararı kınadı.

GYV yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Hizmet Hareketine gönül vermiş insanlara karşı yürütülen cadı avı her geçen gün yeni bir boyut kazanmakta ve insan hakları her gün ayaklar altına alınmaktadır. Onursal Başkanımız Sayın Fethullah Gülen terör örgütü lideri gibi gösterilmekte, hayırsever insanlara terörist muamelesi yapılmaktadır. Herkesin gözü önünde yaşanan bu zulümden en son, uzun süreden beri kanser tedavisi gören Vakıf Başkanımız Sayın Cemal Uşak da nasibini almıştır. Tam da 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nun ikinci yıl dönümünde, Anayasal Suçlar Büro Savcısı Serdar Coşkun'un talebiyle, Ankara 8. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından aralarında Sayın Uşak'ın da bulunduğu 6 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. İstisnasız herkesin hakkında saygı ve sevgi beslediği, aynı zamanda Akil Adamlar Heyetinde de görev yapmış olan Vakıf Başkanımız Sayın Uşak hakkındaki bu yakalama kararını kınıyor, adaletin ülkemizde tecelli edeceği günleri sabırsızlıkla bekliyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, Cemal Uşak hakkındaki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER