Gaziantepliler Küba'yı bulgurla tanıştırdı

Gaziantepliler Küba'yı bulgurla tanıştırdı

Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, Küba'daki FİHAV 2015 Gıda Fuarı'na katılarak bu ülkeyi ilk kez bulgurla tanıştırdıklarını söyledi.

GAİB hizmet binasında toplanan Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu üyeleri, gündemi değerlendirerek ekim ayında gerçekleştirilen ihracat rakamları ve kalemleri üzerinde görüş alışverişinde bulundu. Başkan Altunkaya, Anadolu topraklarında yetişen tarımsal ürünlerinin dünyanın birçok ülkesinde yetişmediğinin altını çizdi.

Küba'yı ilk kez bulgurla tanıştırdıklarını aktaran Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı, şunları kaydetti: "Fuarda beklenenin üzerinde ilgi gören bulgur, makarna ve diğer ürünlerimiz ile ilgili fuar süresince olumlu dönüşler alındı. Türkiye için bu pazarlar gerçekten bakir pazarlar ve bu pazarların doğru işlenmesi, üretici ve ihracatçı firmalarımızın bu bölgelere yönelmeleri, ihracatımızın arttırılması açısından büyük önem taşımakta. Zira fuar süresince görülmüştür ki bu bölgede yaşanan insanlar ilk kez bulgurla tanışmış ve bulguru lezzetiyle, besin değerinin yüksekliği ve pişirilmesinin kolaylığıyla çok sevmişlerdir." CİHAN
<< Önceki Haber Gaziantepliler Küba'yı bulgurla tanıştırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER