Gazilerin anlattıkları SAMED üyelerini duygulandırdı


SAMSUN (CİHAN)- 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi üyesi gaziler, Samsun Memurlar Derneği'ni (SAMED) ziyaret etti. Gazilerin savaş zamanı yaşadıklarını anlatması memurları duygulandırdı.

Kıbrıs gazileri Fahri Çamur, Muzaffer Gülbüz ile Kore Gazisi Ali Gümüş'ün ziyaretleri sırasında, yokluk içerisinde kazanılan zaferleri duygulanarak anlatmaları üzerine SAMED yöneticileri mutluluk ve hüznü birlikte yaşadı. Çanakkale ruhunun ülkenin geleceği olan nesillere en iyi şekilde anlatılması gerektiğini söyleyen SAMED Başkanı Muhsin Bayrak, "Vatan ve millet adına birlikteliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğu bugünlerde tarihi Çanakkale Zaferimizin 100. yıl dönümündeki bu birliktelik, adeta susamış toprağın yağmurla buluşması gibiydi. Gazilerimiz savaşlarda yaşadıklarını anlatırken, kimi zaman hayretle kimi zaman da hüzünle adeta tarihi bir koridorda beraberce yürüyüş yaptık. Kimi zaman hüzünlendik, tatlı tatlı gülümsedik ama her şeyden önemlisi anlam yüklediğimiz kelimelerin, olayların anlam ifade edebilmesi için onu yaşayan insanlarla bir araya gelmenin önemini bir kere daha idrak ettik. İçimizi döktük, beraberce duygu sellerinde boğulduk ve iç derinliklerimizdeki maneviyat filizleri harekete geçti." dedi.

Çanakkale Zaferi Haftası'nda gazilerin anlattıklarıyla bugün tarihe ayrı bir pencereden baktıklarını kaydeden Bayrak, "Çanakkale ruhunu bizzat savaşı yaşamış gazilerin gönüllerinden hissettik ve gözlerinde gördük ve kulaklarından dinledik. Zaferleri ve çilekeş savaş zamanlarının kıymetini vatanın değerini daha iyi kavramamızı sağladı. Davetimize icabet eden gazilerimize ayrı teşekkür ediyor, onların şahsında tüm gazilerimizin ve necip milletimizin Çanakkale Zaferi'nin 100. yılını kutluyor ve tüm şehitlerimize Allah'tan (c.c.) Rahmet diliyorum." diye konuştu. Konuşmaların arından, memurlar ve gazilerin beraberce hatıra fotoğrafı çekinmeleriyle ziyaret sona erdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Gazilerin anlattıkları SAMED üyelerini duygulandırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER