Geçici Bakan da aynı iftiraya sarıldı

Suruç'ta 31 kişinin, Ceylanpınar'da ise 2 polis memurunun şehit edilmesini engelleyemeyen Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı'nın ardından seçim dönemi geçici İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk de 'paralel' bahanesine sarıldı.

Geçici Bakan da aynı iftiraya sarıldı

İktidar yanlısı kanala telefonla bağlanan Öztürk, tarafsızlık ilkesine rağmen siyasetçi gibi konuştu. Suruç'taki terör saldırısı ile ilgili olarak ''Paralel yapının emniyet içerisinde bir zafiyet verdiğini görmek gerekiyor. Bizde bunu görüyoruz. Şanlıurfa'da bu konuyla ilgili bir sıkıntı olduğunu öğrendik. Paralel yapı varlığı olabilir'' iddiasında bulundu. Aynı yöndeki açıklamaların art arda gelmesi, bu konuda algı operasyonu yürütüldüğü yönündeki iddiaları halkı çıkardı.    

Normal şartlar altına yaşananlar üzerine istifa etmesi gereken Bakan'ın açıklamalarında delile dayalı tek bir bilgi de bulunmuyor. Olay yerinde güvenlik ekipleri incelemeleri kendisini boşa düşürüyor. 

İlk incelemelerde saldırının terör örgütü IŞİD net olarak ortaya konuldu. Saldırganın bağlantıları ile ilgili yapılan araştırmalar ise tam anlamıyla bir istihbarat zafiyetini gözler önüne seriyor. Şanlıurfa Emniyet müdürü ve Öztürk'ün tavırları, sorumluluktan kaçmanın halkaları olarak görülüyor. Bu noktada, bir plan dahilinde hareket edildiği ileri sürülüyor.

 İddialara göre, 'paralel söylem' Ankara'da üretildi. Şanlıurfa'daki törende okunması için bir metin hazırlandı. Böylece, hem hedef saptırıldı hem de günde değiştirme yoluna gidildi. Bakan da, söylemi pekiştirme yoluna gitti.

 
<< Önceki Haber Geçici Bakan da aynı iftiraya sarıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER