Geçmişi bugüne taşıyacak Hemşehrilik Müzesi açılıyor

Geçmişi bugüne taşıyacak Hemşehrilik Müzesi açılıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hemşehrilik Müzesi ile geçmişteki Kayseri'yi bugüne taşıyacak.

Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçireceği üç projeyle ilgili sunumlar Şehir Mezarlığı'na ilişkin projeyle başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e hazırlanan projeyle ilgili bilgiler verildi. Projenin tamamlanmasıyla tüm cenaze hizmetleri şehir mezarlığında yapılabilir hale gelecek. Girişi değişecek ve çevre düzenlemesi yapılacak olan mezarlıkta bir de cenazelerin kaldırılabileceği cami inşa edilecek. Şehir Mezarlığı'nda uygulanacak yeni projede ayrıca morg, cenaze yıkama evi, bekleme salonu, taziye evi gibi birimler yer alacak.

Büyükşehir Belediyesi'nin yaptıracağı 24 saat hizmet verecek olan kent kütüphanesi için de Başkan Mustafa Çelik'e bir sunum yapıldı. Projeyle Kiçikapı'da bulunan ve restoresi Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan kilise kütüphaneye dönüştürülecek.

Büyükşehir Belediyesi şehrimizdeki müzelere örneği görülmeyen yeni bir müze daha ekliyor. Kayseri Mahallesi'nde yapılması düşünülen Hemşehrilik Müzesi ile ilgili projenin sunumu Başkan Mustafa Çelik'e yapıldı. Hemşehrilik Müzesi'nde Kayseri ile ilgili tüm kültürel değerler bulunacak. Çağdaş müzecilik teknikleri kullanılarak yapılacak olan Hemşehrilik Müzesi ile geçmişteki Kayseri bugüne taşınacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Geçmişi bugüne taşıyacak Hemşehrilik Müzesi açılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER