Geleceğin moleküler biyologları KİTAM'da


Canik Başarı Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik (MBG) Bölümü öğrencileri dönemin ilk teknik gezisini Ondokuz Mayıs Üniversitesi Karadeniz İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne (KİTAM) yaptı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesinde 2013 yılında kurulan Karadeniz İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne (KİTAM), biyoteknoloji ve görüntüleme konusundaki en yeni teknolojiler hakkında bilgi edinmek ve bilimsel çalışmalarda teknik imkanlarla ilgili farkındalık oluşturmak için Canik Başarı Üniversiteli gençler gezi düzenledi.

Prof. Dr. Ahmet Okumuş'un rehberliğinde gezilen merkezde öğrenciler, bilimsel çalışmalar için KİTAM'daki teknik imkânlarla ilgili bilgi alırken aynı zamanda biyoteknoloji ve görüntüleme konularında en yeni teknolojiler hakkında güncel bilgiler edinme fırsatı buldular. Bu gezide 3.ve 4. sınıflar Karadeniz İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde gezi boyunca ileri teknoloji laboratuvar ortamını yerinde inceleyerek yapılan akademik çalışmalar hakkında bilgi sahibi oldu. Gezinin en ilgi çeken kısmı elektron mikroskopunda incelenmiş örneklerin görüntüleri oldu. Geziye katılan öğrencilerden Nisa Nur Can, "Bu geziyle biz öğrenciler gelişen teknolojiyi kullanarak AR-GE çalışmalarının hızlanmasının önemini ve kendimizi geliştirme adına çok verimli olan teknolojinin bilimdeki yeri ve önemini incelemiş olduk." dedi.

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ferhat Öztürk de "Buna benzer geziler öğrenciler için son derece yararlı oluyor. Öğrencilerin bölümden mezun olduklarında farklı kariyer seçenekleri konusunda daha bilinçli hareket etmesi için yol gösterici oluyor. Yine bu gezilerde Prof. Dr. Ahmet Okumuş'la tanışmak öğrencilere inovatif düşünme adına önemli bir fırsat sunuyor." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Geleceğin moleküler biyologları KİTAM'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER