Gelir testine giden vatandaşlar çıkan borçla şok oluyor


Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında gelir testi yaptırmak için kaymakamlıklar bünyesinde ki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına akın eden vatandaşlar çıkan borçlarla şok oldu. Vakıflara giden vatandaşlara bir form veren görevliler önce formu doldurarak sıraya geçmesini istedi. Vakıflar önünde uzun kuyruklar oluştu.

Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa'da da vatandaşlar son günde gelir testi yaptırmak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Bursa merkez Osmangazi ilçesi kaymakamlık binasında bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfına gelir testi için müracaat eden vatandaşlar saatlerce beklemek zorunda kaldı. Saatler mesai bitimine yaklaşmasına rağmen onlarca metre kuyruk oluşturan vatandaşlar işlemleri bitirememe korkusu yaşıyor.

5 BİN LİRA BORÇLA ŞOK OLDULAR

Gelir testi kuyruğundan 4 saattir sıra bekleyen Ali Özdemir, kendisine 5 bin liralık borç çıktığını belirterek, "Sıkıntı çok büyük, devlet, çalıştığımız halde gelir testi yaptırıyor bize. Hem sigortalı çalışıyoruz, hem de tekrardan bize gelir testi yaptırıyorlar. Ben hem sigortalı çalışıyorum, hem de zorunlu sağlık sigortası yapmış devlet kendi kafasına göre benim hiç bir taahhüdüm olmadan. Onun için de 5 bin lira borç çıkıyor bana, 5 bin lira borcum var." dedi.

Mustafa Balım da kendisine 5 bin lira borç çıkarıldığını belirterek, "Benim sigortam olduğu takdirde 2012'nin 9. ayından benim burada genel sağlık sigortası borcum görünüyor. 5 bin lira küsuratlı bir borcum var. 3 saattir bekliyorum, başvuru yapacağım inşallah kabul ederler." şeklinde konuştu.

Gelir testi için form dolduran Erol Dinçer ise şunları söyledi: "Gelir testi için uğraşıyoruz, form dolduruyoruz. Genel bilgiler var formda. Saat 15.00'dan beri bekliyorum. Tam bize geldi sıra geldi ama form bitti."

Sistemin yanlış olduğunu belirten Ersin Baytar ise şunları söyledi. "Bu kadar kuyruk var. Şimdi ben emekliliğimi bekliyorum, 10 ay sonra emekliyim. On ay sonra nasıl olacak bu. Veya şu anda çalışıyorum bir ay sonra işten çıkarıldım, nasıl olacak. Sistem bence yanlış, daha iyi bir sistem olabilir. Buraya ise yeni geldim, bitmezse cezaya razı geleceğiz Türkiye'de böyle"

Form doldurmasına rağmen bu gün bitiremeyeceklerinden korkan Nurgül Demir ise, şunları söyledi: "Buraya gelir testi için geldik. Bir saat falan oldu, çalışmıyorum ve şuanda yeni formumuzu dolduruyoruz. Çok yoğun son gün olduğu için. Bitmesi biraz zor görünüyor ama bakacağız."
CİHAN
<< Önceki Haber Gelir testine giden vatandaşlar çıkan borçla şok oluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER