Genel Kurul'da tansiyon düşmüyor


ANKARA (CİHAN)- 'İç Güvenlik Paketi'nin ele alındığı TBMM Genel Kurulu'nda tansiyon düşmüyor. İki milletvekilinin yaralandığı bu akşamki kavganın ardından açılan oturumda bu sefer de AK Partili bir vekilin Bakanlar Kurulu sırasında oturması gerilime sebep oldu.

Meclis Başkanvekili Sadık Yakut'un kavgadan sonra açtığı Genel Kurul oturumunda gruplar adına söz alan grup başkanvekilleri yaşanan arbedeyi değerlendirirken AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün Bakanlar Kurulu üyelerine ayrılan sandalyeye oturması muhalefetin tepkisine neden oldu.

Külünk'ün "Sana mı soracağım?" diye cevap vermesi ve ardından muhalefet vekillerini "Haydi gel, haydi gel" diyerek kürsü önüne çağırması tansiyonun yeniden yükselmesine sebep oldu. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ile Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç uzun süre Külünk'ün koltuktan kalkarak milletvekilleri için ayrılan sandalyelere geçmesini ikna etmeye çalıştı.

Bir ara Canikli'nin Külünk'ü sandalyeden ittiği kameralara yansımasına rağmen Külünk Bakanlar Kurulu sıralarından ayrılmaya yanaşmadı. Muhalefet partili vekillerin tepkisini artırması üzerine Sadık Yakut bir kez daha Genel Kurula ara vermek zorunda kaldı. AK Partili Külünk, verilen arada Bakanlar Kurulu sıralarından kalkarak salondan dışarı çıktı.
CİHAN
<< Önceki Haber Genel Kurul'da tansiyon düşmüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER