Dinamo Kazan'ı 3-0 mağlup eden VakıfBank, 6'lı play off turuna yükseldi


İSTANBUL (CİHAN)- İki Avrupa şampiyonlar ligi şampiyonluğu sahibi VakıfBank, Şampiyonlar Ligi 12'li play off turu ikinci maçında son şampiyon Dinamo Kazan'ı 3-0 mağlup ederek, 6'lı Play off turuna yükseldi.

Bir hafta önce deplasmanda oynanan maçta rakibini 3-2 mağlup eden VakıfBank'ta rövanş maçında sonucu etkileyen günün en skorer isimleri 18 sayı ile Carolina Costagrande ve 12 sayıyla Robin de Kruijf oldu.

Avrupa Şampiyonlar Ligi 12'li Play off turunda VakıfBank, son şampiyon Dinamo Kazan'ı ikinci maçta da mağlup ederek bir üst tura yükseldi. İlk maçta rakibini 3-2'yle geçen sarı siyahlılar, ikinci müsabakada da Dinamo Kazan'a 3-0'la şans tanımadı. 6'lı Play off turuna yükselen VakıfBank, bu turda Fenerbahçe Grundig'le oynayacak.

Burhan Felek Spor Salonu'ndaki mücadeleye Sheilla, Vasileva, Costagrande, Robin, Rasic, Naz – Gizem Karadayı (L) ilk altısı ile başlayan VakıfBank, teknik molalarına 8-6 ve 16-11 önde girdiği ilk seti 25-22 kazandı. VakıfBank ikinci sette de üstün oyununa devam etti ve 25-21'le 2-0'ı buldu.

Karşılaşmanın üçüncü ve son setinde ise rakibine büyük üstünlük kuran VakıfBank, hızlı girdiği seti 25-14 önde tamamladı ve karşılaşmayı da 3-0 kazanarak 6'lı Play off turuna yükseldi. Sarı siyahlılar, Final Four'a yükselmek için Fenerbahçe Grundig ile karşılaşacak.

VakıfBank'ta maçın en skorer isimleri 18 sayıyla Carolina Costagrande ve 12 sayı kaydeden Robin de Kruijf oldu. Ayrıca Sheilla Castro da takımına 10 sayı kazandırdı.

VakıfBank'ın 6'lı play off turundaki rakibi, bu ligin diğer Türk ekiplerinden Fenerbahçe Grundig oldu.

Salon: Burhan Felek
Hakemler: Marko Seifried (Slovenya), Bogdan Laurentiu Stoica (Romanya)
VakıfBank: Robin, Naz Akyol, Costagrande, Rasic, Sheilla, Vasileva, (Gizem Karadayı, Güldeniz Önal, Çağla Akın, Gözde Sonsırma)
Dinamo Kazan: Del Core, Startseva, Boradokova, Nikolaeva, Gamova, Malkova, (Ulanova, Ezhova, Melnikova, Yureva)
Setler: 25-22, 25-21, 25-14
Süre: 81 dakika (30, 29, 22)

VakıfBank'ın Grup Maçları:
VakıfBank – Partizan: 3 - 0
Piacenza – VakıfBank: 0 - 3
VakıfBank – RC Cannes: 1 - 3
RC Cannes – VakıfBank: 0 - 3
VakıfBank – Piacenza: 3 - 2
Partizan – VakıfBank: 0 - 3

VakıfBank 12'Li Play off Maçları
Dinamo Kazan – VakıfBank: 2 - 3
VakıfBank – Dinamo Kazan: 3 - 0.
CİHAN
<< Önceki Haber Dinamo Kazan'ı 3-0 mağlup eden VakıfBank, 6'lı play... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER