Genelkurmay: Operasyonlarda 33 terörist etkisiz hale getirildi


Genelkurmay Başkanlığı, 20 Ocak'ta düzenlenen operasyonlarda 33 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

TSK'nın internet sitesinden yapılana açıklamaya göre; Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda 27 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 391 oldu. Ayrıca dokuz adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Bir RPG-7 roketatar, bir tabanca, bir tabanca şarjörü, muhtelif cins ve miktarda 176 fişek, iki av tüfeği, beş Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir el telsizi, iki dizüstü bilgisayar ve bir el dürbünü ele geçirildi.

Şırnak Silopi'de devam eden operasyonda; iki bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 142 oldu.

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda; dört bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 108 oldu. Ayrıca sekiz adet el yapımı patlayıcı imha edildi, beş av tüfeği ele geçirildi.

SURUÇ'TA PYD'YE İLAÇ GÖTÜREN BİR İKİ KİŞİ YAKALANDI

Şanlıurfa Suruç'ta; bir araçta yapılan aramada, bölücü terör örgütü PYD'ye götürülmek üzere 2 bin 90 adet çeşitli ilaç ele geçirildi, olayla ilgili iki kişi gözaltına alındı. Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan bir bölücü terör örgütü mensubu terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Şanlıurfa Ceylanpınar'da bölücü terör örgütü mensubu bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Mardin Nusaybin'de; Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca bir ev ve eklentilerinde yapılan aramada 138 adet tüp ele geçirildi. Yapılan yol kontrolü esnasında 'Terör amaçlı yardım ve yataklık suçundan' bir, 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa muhalefet suçundan' iki kişi olmak üzere toplam üç şahıs, muhtelif örgütsel
dokümanlar ile gözaltına alındı.

Irak Kuzeyi barınma alanlarından kaçan 10 bölücü terör örgütü mensubu terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Diyarbakır Silvan'da yapılan yol kontrolü esnasında, 'Yardım ve yataklık suçundan' bir şahıs, beraberindeki üç adet cep telefonu, bir adet sim kartı ve iki adet örgütsel doküman ile yakalandı.

Mardin Dargeçit'te yapılan ev aramasında, 'Yardım ve yataklık suçundan' bir şahıs, bir adet av tüfeği ile yakalandı. Şahıs, gözaltına alındı.

Mardin Savur'da yapılan yol kontrolü esnasında, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan bir kişi yakalandı. CİHAN
<< Önceki Haber Genelkurmay: Operasyonlarda 33 terörist etkisiz hale getirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER