Gergedan 'Samir'in sağlık durumu iyiye gidiyor


Darıca Hayvanat Bahçesi Genel Müdürü Yücel Yılmaz, geçtiğimiz hafta İskoçya'dan Türkiye'ye getirilirken yolda yaralanan 'Samir' isimli gergedanın sağlık durumunun gün geçtikçe iyiye gittiğini söyledi.

Barınakta bir basın toplantısı düzenleyen Yılmaz, hayvanseverlerin merak ettiği konular hakkında bilgi verdi. Darıca Hayvanat Bahçesi Genel Müdürü, "Artık hayvanat bahçeleri eskiden olduğu gibi sadece insanların eğlendirilmesi amacıyla oluşturulan barınaklar değildi. Özellikle EAZA yani Avrupa Hayvanat Bahçeleri Birliği üyesi olan Darıca Hayvanat Bahçesi'nin en önemli özelliklerinden bir tanesi dünyada nesli tükenen canlıların koruma altına alınması yönünde çalışmalar yapmasıdır." diye konuştu.

Yılmaz, "Biz Samir'i dünyada nesli tükenmekte olduğu için burada tutuyoruz. İnsanlar bu hayvanları burada hapsedilmiş gibi görüyor ama biz kesinlikle böyle bir şey yapmıyoruz." dedi.

Darıca Hayvanat Bahçesi Genel Müdürü Yücel Yılmaz, samir'n yaralarının her geçen gün biraz daha iyileştiğini ifade ederken hayvanın doğası gereği sürtünme, çarpma gibi bazı ufak tefek yaralanmaların da normal olduğunu bu tip durumların doğadaki diğer gergedan türlerinde de olabileceğine dikkat çekti.Gergedan-Samirin-saglik-durumu-iyiye-gidiyor-1965280.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Gergedan 'Samir'in sağlık durumu iyiye gidiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER