Göçe kurslu çözüm kursiyerleri meslek sahibi yaptı

Göçe kurslu çözüm kursiyerleri meslek sahibi yaptı

YOZGAT (CİHAN)- Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde yaşanan göçün önüne geçilmek amacıyla Halk Eğitim Merkezi ve İş-Kur tarafından ortaklaşa açılan kursa katılan 12 genç meslek sahibi oldu.

Aydıncık Belediyesi'nin de destek verdiği, kursiyerlere mesleki yeterlilik kazandırmak, bireysel öğrenmeye rehberlik etmek, yeni bir istihdam alanı yaratıp, gençleri meslek sahibi yapmak üzere hazırlanan proje kapsamında kursiyerlere sanatsal tasarım uygulama, plastik kalıpçılık ve sanatsal formların döküm, üç boyutlu şekillendirme bilgisi eğitimi verildi.

Aydıncık Kaymakamı Sinan Başak, ilçe ekonomisinin tarıma dayalı olduğunu hatırlatarak, yaşanılan insan göçünü önlemek amacıyla hazırlanan projenin meyvelerini vermeye başladığını söyledi. Halk Eğitim ve İş-Kur ortaklığı ile kurulan plastik döküm atölyesinde hediyelik eşyalar ile birlikte kent mobilyalarının üretildiğini hatırlatan Kaymakam Başak, "Burada banklar, saksılar üretiliyor. Üretimi yapılan mobilyaların çeşitlerini artırmaya yönelik çalışmalar yapılıyor. Gelen talepler doğrultusunda üretimi artırırken, talebi karşılamak üzere yeni istihdamların oluşması da hedeflenmektedir. Kursiyerlerimiz kısa sürede başarılı oldular. Erbaa Belediyesinden sipariş aldık. Bir çok ürün ve hediyelik eşya burada üretilmekte. Kurs bittiği zamanda belediyemizin bünyesinde bu kent mobilyalarını üretmek için atölye kuracağız ve buradaki arkadaşlarımıza iş imkânı sağlamış olacağız. Arkadaşlarımızın kalıcı bir meslekleri olacak. Bu şekilde de ilçemizin istihdam sorununu çözüp, göç olayını da durdurmaya çalışıyoruz." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Göçe kurslu çözüm kursiyerleri meslek sahibi yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER