Gökçek'ten, Candan'a suç duyurusu: Halk duruşmaya ne amaçla davet edilmiştir?


Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, bugün yargılandığı bir davaya vatandaşları çağıran Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında 'adıl yargılamayı etkilemeye teşebbüs' ettiği gerekçesi ile suç duyurusunda bulundu. Dilekçede "Halk duruşmaya ne amaçla davet edilmiştir? Bu durumun da sorgulanması gerekir." ifadeleri yer aldı.

Mimarlar Odası Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'e hakaret ettiği gerekçesi ile bugün hakim karşısına çıktı. Bugün görülen davaya ilişkin dün Karakuş, Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin internet sitesinden mahkemenin kendisine gönderdiği çağrı kâğıdını da ekleyerek 'bu bir parsel parsel Ankara davasıdır, mahkemede görüşelim' ifadelerinin kullanıldığı bir açıklama yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Candan'ın yapmış olduğu duruşmaya çağrı açıklamanın 'adıl yargılamayı etkilemeye teşebbüs, görevi kötüye kullanma' olduğunu belirterek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na Candan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mimarlar Odası Yönetim Kurulu'nun, 'Odanın işleri dışında şahsi konularla ilgili karar alıp bunu oda imkanları ile halka paylaşmanın görevi kötüye kullanmanın en açık göstergesinin olduğunun' ileri sürüldüğü dilekçede şu ifadelere yer verildi: "Halk duruşmaya ne amaçla davet edilmiştir? Bu durumun da sorgulanması gerekmektedir. Paylaşılmış olan belge mahkeme tarafından gönderilen duruşma çağrı kağıdıdır. Ne grev afişidir ne de yapılacak eyleme dair bilgilerin yer aldığı el broşürüdür. Şüphelilerin çok fazla eylem çağrısı yaptığı bilinmektedir." CİHAN
<< Önceki Haber Gökçek'ten, Candan'a suç duyurusu: Halk duruşmaya ne... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER