Cape Town parlamentosu çalışanları vekillerin toplantısını bastı


Cape Town'daki Güney Afrika parlamentosu çalışanları milletvekilleri 'su krizini' görüşürken salonu basarak, komitenin çalışmasını engelledi. Polis protestoculara müdahele etti.

Maaş artışı isteğiyle grev yapan meclis görevlileri, istekleri karşılanana kadar meclisin çalışmasını engelleyeceklerini söyledi.

Cape Town'daki meclisin odalarına giren işçiler, vuvuzela ve ıslık çalarak milletvekilleri koltuklarını terk edene kadar protestolarına devam etti. Milletvekillerinin can güvenliği endişesini dile getirmesinin ardından, meclise sızan özel polisler sersemletici el bombası ile kalabalığı dağıtmaya başladı.

Parlamentoda vekillerin toplantı halideyken basılmaları üzerine iktidardaki Afrika Ulusal Kongresi, muhalefet Demokratik İttifak ve diğer partiler grevdeki çalışanların vekilleri engellemelerinin kabul edilemez olduğu konusunda görüş birliğine vardı. FFP partisi milletvekili Pieter Groenewald, "Bu şekilde bir saldırı olmaması için bütün tedbirler alınacak. Umarım çalışanlar bir daha şiddete başvurmaz." dedi.

Meclis çalışanlarının komite odalarında dökümanlara zarar vermesi üzerine milletvekilleri çalışmalarına ara vermek zorunda kaldı. Şu anda meclis önünde polis işçilere müdahele ediyor. CİHAN
<< Önceki Haber Cape Town parlamentosu çalışanları vekillerin toplantısını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER