Gonca dergisi 14 yaşında


Çocuklara yönelik yayın yapan Gonca dergisi 14. yaşına girdi. Gonca dergisi Ocak sayısı, Tuğrul Selçuklu'nun hazırladığı 'Duyduk Duymadık Demeyin' köşesinde anlattığı, 'Hoş Geldin Yeni Kardeş' projesi ile okuyucusunu selamlıyor.

Akşehir'de eğitim veren Özel Reyhan İlkokulu'nun geliştirdiği projede, yeni kardeşi olan öğrencilerin evleri sınıfça ziyaret ediliyor. Çocukların ellerinden düşürmediği teknolojik aletlerin göz sağlığını olumsuz etkilediğine değinen 'göz sağlığı için pratikler' bölümü, sağlıklı olmak için neler yapılması gerektiğine yer veriyor.

E. Oğultekin tarafından çizilen 'Nasreddin Hoca' hikâyesi, çocukların mizahi gelişimine destek olmaya devam ediyor. Ergün Altaş tarafından kaleme alınan, 'Tarhana Çorbası İçen Kardan Adam' hikâyesi ile soğuk kış günlerinde içimizi ısıtıyor.

'Zeynep'in Günlüğü'nde Zeynep, okul hayatını gün gün okuyucularıyla paylaşıyor. 'Zeynep'in mutfağı' bölümünde ise kalan yiyeceklerin nasıl değerlendirileceğini anlatıyor.

Erdoğan Oğultekin'in hazırladığı ve resimlendirdiği 'Mizah Dükkanı' ve 'Kuyuya Düşen Eşşek' gibi birbirinden eğlenceli içerikler çocukların dergiyi keyifle okumasını sağlıyor.

Selma Özcan evdeki vazifelerimizi şemalarla anlatıyor. Musa Güner'in 'Ağaca Yürü' hikâyesi, Nuh Özdin'in 'İsraf Avcısı' yazısı, Mehmet Terzi'nin senaryosunu yazdığı, Eren Dedeleroğlu'nun resimlediği 'Hayret Et' hikâyesi, 'Gezgin Abi'nin Çanakkale gezisi, Psikolog Sümeyra Özcan'ın 'Sır Küpü' köşesi Ocak sayısında yer alıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Gonca dergisi 14 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER