Google, android kullanıcılarını dinliyor mu?

Google, Apple'ın Siri özelliğine benzer bir uygulama getirdi yeni güncellemeyle. Google Asistan, henüz Türkiye'de devreye girmese de android işletim sistemine sahip telefonlarda kullanılan bir uygulama.

SHABER3.COM


Uygulama içerisindeki ses algılama sisteminin Google Asistan kapatılsa bile çalıştığı ileri sürülüyor. Bir Reddit kullanıcısının tarafından gündeme getirilen iddiaya göre uygulamayı kapatılsa bile çalışıyor.

İddiaya göre Android Oreo güncellemesini yaptıktan sonra yaşadığı durumu anlatan bir Galaxy Note 8 kullanıcısı, Google Asistan, uygulamasının ayarlarından 'ses algılama' özelliğini kapattı. Ancak uygulama kapatıldıktan sonra da uygulama çalışmaya devam ediyordu.

'OK Google' özelliğiyle uygulamada sizin seçtiğiniz anahtar kelimeler vasıtasıyla sistem çalışıyor ve söylediğiniz kelimeleri otomatik olarak Google Asistan'a kaydetmeye başlıyor. Bu uygulama eğer açıksa Google telefonunuzu daimi olarak dinliyor. Bu verilerin hiç bir yerde saklanmadığı, kaydedilmediği belirtiliyor.

Webtekno'da yer alan habere göre bazı kullanıcılar bunun bir güvenlik açığı olduğundan şüpheleniyor.
Uygulamanın kapatılmasına rağmen çalışması ise kullanıcıları endişelendiriyor. Habere göre bu durum, telefonunuzun her zaman dinleniyor olma olasılığını akla getiriyor. Bunun güvenlik açığı mı olduğu veya bilinçli bir müdahale mi olduğu konusunda ise soru işaretleri bulunuyor.
 
<< Önceki Haber Google, android kullanıcılarını dinliyor mu? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER