Göreve başlatılmayan müdürler sebebiyle vali hakkında suç duyurusu


Türk Eğitim-Sen Tokat Şube Başkanı Hakan Akkaya, açtıkları davaları kazanmalarına rağmen göreve başlatılmayan okul müdürleri ile ilgili olarak vali ve milli eğitim müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun ardından adliye önünde açıklama yapan Akkaya, Milli Eğitim Bakanlığı'nca 2014 yılında yapılan yönetmelik değişikliği ile görevlerine devam eden binlerce okul müdürünün 'yandaş ve biatçı olmadıkları gerekçesiyle tasfiye edilerek görevlerine son verildiğini' söyledi. Türk Eğitim-Sen olarak bu zulme sessiz kalmadıklarını ifade eden Akkaya, "Hukuken ne yapılması gerekiyorsa onu yaptık. Tasfiye edilen, zulme uğrayan binlerce okul müdürümüzün hakkını, adaletine güvendiğimiz yüce Türk mahkemelerinde aradık. 10 Haziran 2014 tarihinde yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumları yöneticilerinin görevlendirilmesine ilişkin yönetmeliğin bazı maddelerinin iptali istemiyle Genel Merkez tarafından dava açılmıştır. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu bu yönetmeliğin bazı maddelerinin hukuka uygun olmadığı gerekçesi ile yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Bu karar üzerine görevden alınan okul müdürleri ve müdür yardımcıları görevlerine iade edilmeleri talebinde bulundular. Lakin yargı kararlarının davalı idareye tebliğ edildiği tarihten itibaren 30 gün içerisinde uygulanma zorunluluğu olmasına rağmen ve hukuka aykırılığı yargı kararlarıyla da sabit olan görevden alma işlemlerinin iptali ile mağdur edilen tüm eğitim kurumu müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının haklarının iade edilmeleri hususunda Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi tarafından tüm valilikler uyarılmasına rağmen herhangi bir işlem yapılmamıştır. Bu durum hukuken ayrı bir suç teşkil etmektedir. Zira mahkeme kararları hiçbir surette değiştirilemez ve bunların yerine getirilmesi geciktirilemez." diye konuştu.

Mahkeme kararlarının yerine getirilmemesinin, bir hukuk devletinde kanuna aykırı davranıştan daha ağır bir kusur kabul edildiğini vurgulayan Hakan Akkaya, şöyle devam etti: "Bugün bu kararları uygulamayan idari görevliler hakkında suç duyuruları yapmak üzere buradayız. Yargı kararlarının gereği gibi uygulanmaması, TCK'nın 257. maddesi uyarınca 'Görevi kötüye kullanma' kısmına girmektedir. Bu minvalde birazdan Tokat Valisi ile İl Milli Eğitim Müdürü ve diğer ilgililer hakkında suç duyurularımız yapılacaktır. Mahkeme kararlarını kasten yerine getirmeyen kamu görevlileri, bu durumdan kişisel olarak sorumludurlar. Yüce Türk Adaletinin adaletine güvenerek ve inanarak başvurumuzu yapıyor ve adaletin herkese lazım olacağını hatırlatmak istiyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber Göreve başlatılmayan müdürler sebebiyle vali hakkında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER