Görme engelliler özgürlüğe olta attı


Beşiktaş Belediyesi ve Altı Nokta Körler Vakfı'nın düzenlediği '5. Özgürlüğe Olta Atıyoruz etkinliğinde görme engelli vatandaşlar balık tuttu. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte vatandaşlar, ilk kez balık tutmanın keyfini yaşadı.

Arnavutköy sahilinde düzenlenen 5. Özgürlüğe Olta Atıyoruz etkinliğine Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Altı Nokta Körler Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Murat Demirok ve vakıf üyesi görme engelli vatandaşlar katıldı. Görme engelliler ilk kez oltaları ellerine alarak balık tutmaya çalıştı. Oltaları denize salan vatandaşlara belediye görevlileri de eşlik etti.

Etkinliğin amacının görme engellilerin yaşama tutunmasını sağlamak olduğunu anlatan Hazinedar, "Görme engelli kardeşlerimizle beraber balık tutacağız. Burası Boğaz'ın en güzel balık tutulan noktalarından biri. Balıkçı tutan vatandaşların tercih ettiği bir yer." dedi.

Altı Nokta Körler Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Murat Demirok da düşüncelerini şöyle anlattı: "Elbette görme engellilerin de sadece yapabildikleri işler olta atmak değil, bu bir temsilidir. Ülkede görme engellilerin de yaptığı önemli işler var. Beşiktaş Belediye Başkanı'nın bana vermiş olduğu görevle ilçedeki engelli vatandaşlarımızın engellerini ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Bu konuda önemli kararlar aldık. Burada da görme engellilere balık tutmak değil amacımız. Onlara balık tutmayı öğretmek, hayatın içinde olmayı onlara bütünleştirmeyi öğretmek."

Etkinliğe katılan görme engelliler de ilk kez balık tuttuklarını ve çok heyecanlı olduklarını söyledi. Kendileri için etkinliğin önemli olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, bundan sonra da balık tutmaya çalışacaklarını anlattı.

CİHAN
<< Önceki Haber Görme engelliler özgürlüğe olta attı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER