Gazeteci Değer Özergün serbest

Millet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Değer Özergün savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Özergün "adalet er geç yerini bulacaktır inancımdan hiç vazgeçmedim. Karşı Gazetesi ile alakalı soruşturma. Bir telefon konuşması. Tamamen habere odaklı bir konuşmaydı. Suç gibi algılanmış. Savcı serbest kalma talimatı verdi. Suçsuz olan herkesin serbest kalması lazım" dedi.

Gazeteci Değer Özergün serbest bırakıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunun ardından diğer gözaltılarla birlikte İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen Değer Özergün, savcıya ifade verdi. Özergün, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.Adliye çıkışı açıklama yapan Özergün, "Suçsuz olan herkesin serbest kalması lazım. Biz buraya tamamen suçsuz olarak geldik.  Savcı  beyle de verdiğimiz ifadenin üstüne ikinci bir ifade verdiğimiz zaman o da bizim  suçsuz olduğumuza kanaat getirdi ve serbest bıraktı. İnşallah adalet sistemi hızlı bir şekilde çalışmaya başlar. Çünkü buraya gelişimizden son ana kadarki  iki günlük ciddi bir hak mağduriyeti yaşadık. Bu hak mahrumiyeti bugün bizim haklılığımızı gösteriyor ama iki günlük kaybettiğimiz özgürlüğümüzü geri almamızı sağlamıyor. Bunlara biraz daha belki dikkat etmek daha önemli.” dedi. Özergün, gizlilik kararı olduğu için soruşturma hakkında detaylı bilgi veremeyeceğini söyledi. 
Aralarında Millet Gazetesi'nin eski genel yayın yönetmeni Değer Özergün'ün de bulunduğu bazı gazeteciler dün sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı. O gazetecilerden biri de Zaman güvenlik muhabiri Bayram Kaya'ydı. Gazetecinin eşi Tuba Kaya, Twitter adresinden eşinin durumuyla ilgili bilgiler paylaştı. Tuba Kaya paylaşımlarında, "Eşim dün gözaltına alınıp İstanbul Vatan Emniyet Mali Şube de ifade verdi, bugün savcılığa sevk edildi. Kendisine, ilgili olmadığı konulara ilişkin sorular sorulmuş, suç işlediğini gösterir hiçbir belge sunulmamış" ifadelerini kullandı.


Av. Bilal Çalışır Twitter'dan Gazeteci Değer Özergün'ün tamamen gazetecilik faaliyeti nedeniyle gözaltına alındığını ifade etti. 

"Gazeteci Değer Özergün tamamen gazetecilik faaliyeti nedeniyle gözaltına alınmıştır.İfade sırasında kendisini ilgilendiren tek soru (Bir basın açıklamasının nasıl haberleştirileceğine ilişkin yaptığı görüşme) sorulmuştur.Değer Ö. nasıl haber yapılacağını mesai arkadaşıyla telefonda görüştüğünden Darbeye tesebbüs,silahlı örgüt,hükümeti devirmeden gözaltında"


<< Önceki Haber Gazeteci Değer Özergün serbest Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER