GSO, 'Domotex Hannover'de halı standı açacak


Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Almanya'da 16-19 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek dünyanın en büyük organizasyonlarından olan 'Domotex Hannover 2016 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'nda stant açacak.

Almanya'nın Hannover kentinde 16-19 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ve dünyanın sektöründeki en büyük fuarı olarak bilinen Domotex Hannover Fuarı, dünyanın lider halı ve zemin kaplamaları fuarı özelliği taşıyor. Domotex Hannover 2016 Fuarı'nda, 60 ülkeden toplam bin 441 katılımfirma ürünlerini sergileyecek. Fuara, Türkiye 141 firmayla 16 bin 318 metrekare alanda katılım sağlayacak. Türkiye'nin uluslararası katılımda, metraj bazında yedince kez birinci ülke olduğu fuarda Gaziantep'ten 55 firma yer alacak.

GSO da Ekonomi Bakanlığı'nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGE) tebliği kapsamında yürütülen 'Gaziantep Dünya Hali Ticaret Merkezi Projesi' kapsamında, Domotex Hannover 2016 Fuarı'nda stant açacak. Stantta, halı kümesinde yer alan 42 firmanın tanıtımını yapılacak.

GSO STANTINDA FİRMALAR İKİLİ İŞ GÖRÜŞMESİ YAPABİLECEK

Fuarlara büyük önem veren GSO standında, Domotex Hannover 2016 Fuarı'nda stant açmayarak katılım gösteren oda üyesi firmalar, ikili iş görüşmeleri yapabilecek ve misafirlerini ağırlayabilecek. Stantta ayrıca, Gaziantep sanayisi ve ticari yapısı hakkında ziyaretçilere bilgi verilerek, tanıtım yapılacak. Gaziantep Dünya Hali Ticaret Merkezi Projesi, GSO tarafından 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi konulu tebliğ uyarınca Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülüyor. Proje kapsamında firmalar, GSO tarafından organize edilen eğitimler, danışmanlık faaliyetleri, yurtdışı fuar ziyaretleri, sektörel ticaret heyetleri ve ülkemize getirilecek alım heyetleri organizasyonlarından faydalanmaya hak kazanıyor. GSO'nun proje kapsamında gerçekleştirdiği bu faaliyetlerin maliyetinin yüzde 75'i Ekonomi Bakanlığı tarafından destekleniyor.

"KESKİN REKABET ORTAMINDA PAZARLAMA İYİ KULLANILMALI"

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, açıklamasında, dünyanın en büyük fuarlarına Gaziantepli firmaların katılmasından büyük gurur duyduklarını belirtti. Global rekabetin artmasıyla birlikte ihtisas fuarlarının daha çok önem kazanmaya başladığına işaret eden Konukoğlu, bu tür etkinliklerin teknolojik gelişmelerin ve yeniliklerin tanıtımı, pazar bulunabilmesi, yeni iş bağlantıları kurulabilmesi, alıcı ve satıcıları buluşturması açısından önemine vurgu yaptı.

Konukoğlu, "Keskin rekabet ortamında başarılı olabilmek için pazarlamayı da iyi kullanabilmek gerekiyor. Günümüzün en önemli pazarlama yöntemlerinden birisi fuarlardır. Domotex, halı sektörünün dünya çapındaki en büyük ihtisas fuarlarından birisidir. Böyle önemli bir fuarda Gaziantepli firmalarımız da boy gösteriyor; yeni ürünlerini, koleksiyonlarını ve tasarımlarını sergileme imkanı buluyor. Domotex Fuarı; yeni siparişler almak, ticaret hacmini ve ihracatını artırmak, yeni pazarlara açılmak isteyen firmalarımız için büyük fırsat sunuyor." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber GSO, 'Domotex Hannover'de halı standı açacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER