Gül: Basın kuruluşları üzerindeki artan baskılar üzücü


11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son dönemlerde medya kuruluşları üzerinde artan baskıların üzücü ve doğru olmadığını söyledi. Gül, "Basın ve ifade özgürlüğü şüphesiz en önemli meselelerdendir." dedi. Abdullah Gül, AK Parti Milletvekili Abdurrahim Boynukalın'ın yaptıklarının da yanlış olduğunu belirtti.

NTV'de Oğuz Haksever moderatörlüğünde Murat Yetkin, Ali Bayramoğlu ve Ayşe Böhürler'in sorularını cevaplayan Abdullah Gül gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti kongresi ile ilgili tavsiyelerini daha önce belirttiğini anlatan Gül, "Basından takip ettim. Üzücü durumlar da olmuş ama onları geride bırakmak lazım. Seçime en iyi şekilde hazırlanmak lazım. Mesaj gönderip düşüncelerimi, tavsiyelerimi paylaştım. Ümit ederim ki dikkate alınır. Ortak aklın öne çıkmasını, başarılı olunan dönemlerdeki politikalara dönülmesini özetleyen bir mesaj gönderdim. Sayın Başkan telefon açarak davet etti kongreye. Unutmuşlardı hatırlarsanız. Biraz tabi ki ister istemez alınganlığı oluyor her kesin. Allah'ın bildiğini kulan mı saklayacağım. Demokrasilerde bu kadar uzun süre kalmak çok önemli. Bu sürede Türkiye ekonomik siyasi ve tüm alanda yapısal reformlarda bulunuldu. Türkiye herkesin imrendiği bir ülke olduğu ortada. Uzun süre ister istemez yıpratır. Haklı olark bazı yıpranmalar olur. Önemli olan ortak akıl ve doğru politikalar. Benim tavsiyem bu. Bunu normal görmek lazım. Yıpranmalar, yozlaşmalar bunlar normal. Bundan dönüş mümkündür. Aynı parti ve aynı insanlar büyük işler yaptılar. Aynı işler tekrar yapılabilir." açıklamasını yaptı.

BOYDAK'IN GÖZALTINA ALINMASI

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Boydak'ın gözaltına alınmasına da tepki gösteren Abdullah Gül, 'Boydak ailesi Kayserili biliyorsunuz. Hayırseverlilikleri özellikleridir. Sadece bir cemaat değil tüm vakıf, dernek kim iyi iş yapıyorsa herkese yardım eden insanlardır. Şüphesiz hiç kimse dokunulmaz değil ama bir yolu var. Bir ciddi mevzu varsa bunlar araştırılmalı. Bunları yaparken de incitmemek gerekiyor. Yoksa tepkiler çok doğuyor. Yani bunlar netice alıcı olmuyor. Meseleler onur meseleleri haline geliyor. Yanlışı göstermek ve yanlıştan insanları uzaklaştırmak gerekiyor. Mücadele akılcı olmazsa, daha çok birleştirici ve dayanışma içine sokar. Bunlarda dikkatli olunması gerekir.Kayseri'de verginin yarısını onlar öder. Titiz davranmak gerekir açıkçası." ifadelerini kullandı.

MEDYAYA YAPILAN BASKILAR

Son dönemlerde medya üzerinde ortaya çıkan baskıların üzücü olduğunu vurgulayan Gül, "Üzücü bir şeydir bunlar. Bunlar doğru değil. Bunların hepsi yanlış. Bunlar doğru değil. Türkiye'nin bunları yaşamaması, konuşmaması lazım. Bunlar herkese çok zarar verir. Böyle bir Türkiye görüntüsü vermemek lazım. Bunlara hiç fırsat vermemek lazım. Basın ve ifade özgürlüğü şüphesiz en önemli meselelerdendir. Ama basın da dürüst olmalı. Basın olunca her şey serbest değildir. Ama düşünce, ifade, basın hürriyeti bunun zedelenmesi çok başka şeylerde olur. Ekonomik gelişmeyi de etkiler." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Milletvekili Abdurrahim Boynukalın'ın yaptıklarının yanlış olduğunu belirten Abdullah Gül, "Çok üzüldüm ve yakıştıramadım. Akıl alacak bir şey değil. Olmayacak şeyler bunlar." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Gül: Basın kuruluşları üzerindeki artan baskılar üzücü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER