Gülsan Sanayi Sitesi, Atakum Sarıışık Mevkii'ne taşınacak


Samsun'un şehir merkezinde kalması sebebiyle eleştiri konusu olan Gülsan Sanayi Sitesi için yeni yer bulundu. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Atakum'da Sarıışık mevkiinde yaklaşık bin dönümlük bir alan var. Burayı Gülsan Sanayi Sitesi için planlıyoruz. Eski yerinden kalkacak olan işletmelerin buraya taşınmasıyla ilgili hazırlıklarımız sürüyor." dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Mavi Kuşak Yaşlı Bakım ve Yaşam Merkezi'nde düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Samsun'da devam eden yatırımlardan bahseden Başkan Yılmaz, özellikle Gülsan Sanayi Sitesi'nde hayata geçirecekleri proje hakkında herkesten destek istedi.

SANAYİ İÇİN UYGUN YER BULUNDU

Sanayi sitesi kurulması için uygun yerin bulunduğunu ve isteyenlerin buraya taşınabileceğini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı, "Atakum'da Sarıışık mevkiinde yaklaşık bin dönümlük bir alan var. Burayı Gülsan Sanayi Sitesi için planlıyoruz." dedi.

Başkan Yılmaz, sanayinin taşınması ile ilgili art niyetli bir takım grupların ajitasyon yapabileceğini vurgulayarak, "Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak kimseyi mağdur etmiyoruz. Burada yapılacak olan kamulaştırma ile de hiç kimsenin mağduriyeti olmayacak. Gülsan Sanayi Sitesi'nde herkes zaten malının sahibi. Hakimlerin, mahkemelerin huzurunda yapılacak kamulaştırmalarla, kimin neyi varsa, ne kadar tapusu varsa ona göre parası verilecek. Ve burayı boşaltacağız. İsteyen bizim planladığımız yere gidecek, isteyen Örnek ve 19 Mayıs Sanayi'sinde bulacağı yerlere taşınacak." açıklamalarında bulundu.

TAŞINMANIN MALİYETİ 130 MİLYON TL'Yİ BULACAK

Gülsan Sanayi Sitesi'nin mevcut yerinden taşınmasının ardından çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışması ile şehrin görüntüsünün daha da estetik değer kazanacağına dikkat çeken Başkan Yılmaz, şunları kaydetti: "Bu alanın kamulaştırılmasının Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne maliyeti 130 milyon TL civarında olacak. Bu bölge ile ilgili çalışmalarımızı 2-2.5 sene içinde tamamlamayı düşünüyoruz. Sanayi kalktıktan sonra oluşacak bu büyük alanda yapılaşmayı tercih etmediğimiz için ilk etapta iyi bir peyzaj alanı düşünüyoruz. Belki ilerleyen süreçte özel bir takım tesisler olabilir."

Gülsan Sanayi Sitesi'nin bulunduğu alandan kaldırılması için yapılacak olan kamulaştırma işlerinin zamana yayılacağını da ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı: "Gülsan Sanayi Sitesi ile ilgili sürecin düğmesine bastık. Bu şehir bunu bizden bekliyordu. Özellikle viyadük yapıldığında yukarıdan baktığımızda gördüğümüz görüntüyü kimseye açıklayamıyorduk. Ama bunun kabahatlisi biziz. 20 - 25 yıldır imar süresi bittiği halde imarsız hale gelen Gülsan Sanayi'yi kaldırıp başka bir yere taşıyabilme cesaretini, iktisadi gücünü kendimizde göremedik. Gördüğümüz anlar oldu, oturduk konuştuk. Baktık ki, sanayi esnafı buna müsait değil. Orada kalma yönünde inisiyatifler gösteriyorlardı. Bizim kalkıştığımız anlarda da iktisadi hazırlığımız gerekiyordu. O hazırlığımızı ancak yapabildik. Ancak bu işin düğmesine basabildik."

CİHAN
<< Önceki Haber Gülsan Sanayi Sitesi, Atakum Sarıışık Mevkii'ne taşınacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER