'Dündar ve Gül’ün korkmadan yazışını takdir ediyorum'

İsmail Avcı babasının, Dündar ve Gül’ün dik duruşunu korkmadan yazışını takdir ettiğini söyledi.

'Dündar ve Gül’ün korkmadan yazışını takdir ediyorum'

Köşe yazılarından dolayı tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilen gazeteci ve yazar Gültekin Avcı’yı oğlu İsmail Avcı, ziyaret etti. İsmail Avcı babasının, Cevheri Güven, Can Dündar ve Erdem Gül’ün dik duruşunu korkmadan yazışını takdir ettiğini söyledi. İsmail Avcı, görüş gününde Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan babası Gültekin Avcı'yı ziyaret etti. Çıkışta yaptığı açıklamada babasının durumunun iyi olduğunu vurgulayan İsmail Avcı, “Alışma süreci olur böyle zamanlarda idari zorluklar olur.

Alışma sürecini atlattıktan sonra vicdani olarak da hiçbir rahatsızlığımız olmadığı için gayet iyi. Silivri'nin şartları çok zor. Herhangi bir zamanda başınıza ne geleceğini, nasıl rahatsızlanacağınızı neyden mahrum kalacağınızı bilmiyorsunuz. Ulaşımı çok zor, haftada bir gün alışveriş yapıyorsunuz. İstedikleriniz geliyor gelmiyor. Biz özgür ve namuslu olmanın bedelini öderken başka yazarlar da katıldı aramıza. Bu insanlara yapabileceğiniz en büyük eziyet onları kaynaklarından mahrum bırakmak. Bunu da yapıyorlar, kitaplara ulaşım büyük bir sorun. Bu tip sorunlar sık sık yaşanıyor. Kitaplar ulaşıyor ama sınırlı bir şekilde. Oradaki insanların hepsine de aynı muamele yapılamıyor, bir eşitlik sıkıntısı var. Özellikle yapılan bazı girişimler var. Onlarla mücadele ediyorsunuz bir yandan." dedi.

İsmail Avcı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ama özellikle vicdani olarak ruhsal olarak hiçbir sıkıntı yok. Biz onlarla gurur duyuyoruz. Yeni insanlar da özgür ve namuslu oldukları için aralarına katıldı. Onlarla da gurur duyuyoruz. Çünkü hepsi aynı sebepten içeride. Özgür ve namuslu bir şekilde yazı yazıyorsunuz ve içeri girmenizin sebebi Türk Ceza Kanunu'ndaki suçlar değil. Onları göstermelik oraya koyuyorlar. Ama diyorsunuz Avrupa Insan Hakları Mahkemesi böyle karar vermiş, sözleşmeye aykırı' önemli değil, siyasi iktidarın hoşuna gitmesin yeter. Özgürce yazın, iktidarın hoşuna gitmesin burada bulursunuz kendinizi. Biz ayni zamanda her türlü girişimimizi yapıyoruz.”

Babasının tutuklu gazetecilerle ilgili görüşlerini aktaran Avcı, “Son gelişmelerle ilgili de Cevheri Güven, Can Dündar ve Erdem Gül onların dik duruşunu korkmadan yazışını takdir ediyor. Çünkü bu insanların içeride olma nedenleri ortak. Özgür eğip bükmeden ve çekinmeden korkmadan yazmaları.“ şeklinde konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber 'Dündar ve Gül’ün korkmadan yazışını takdir ediyorum' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER