Gümrük Bakanı Aşçı, Aliyev tarafından kabul edildi

Gümrük Bakanı Aşçı, Aliyev tarafından kabul edildi

Resmi temaslarda bulunmak amacıyla Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı ve başkanlığındaki heyet, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

Kabulde konuşan Aşçı ülkenin merhum lideri Haydar Aliyev'in "Bir millet, iki devlet" ifadelerine vurgu yaparak, Türkiye'nin Azerbaycanla tüm alanlarda, özellikle de de gümrük işlerinde üst düzey ilişkilerin olduğunu söyledi. Bakan Aşçı, karşılıklı tecrübe paylaşımının her iki ülke için büyük önem arz ettiğini savundu.
İki ülkenin tüm konularda bir birini her zaman desteklediğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Aliyev de, gümrük alanındaki işbirliğinin önemine değindi. Dünyada yaşanan mali ve ekonomik kriz ortamında gümrüklere önemli görevler düştüğünü vurgulayan Cumhurbaşkanı, bu kapsamda gümrük kurumlarının önemli rol oynadığını söyledi. Aliyev, mali ve ekonomik krizin sonuçlarının araştırılmasını, analizini ve gümrük organlarının çalışmasının geliştirilmesinde birlikte faaliyet göstermenin önemini kaydetti.
CİHAN
<< Önceki Haber Gümrük Bakanı Aşçı, Aliyev tarafından kabul edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER