'12 Haziran'da darbe bekliyordum'

Bülent Arınç'tan 28 Şubat'a ilişkin çarpıcı açıklamalar...

'12 Haziran'da darbe bekliyordum'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, SETA’nın düzenlediği ''Bin Yıllık Darbe!: 28 Şubat'' konulu panelde konuştu. "O zamanlar darbe olacağı güçlü bir şekilde söyleniyordu. Hatta aklımdaki tarih 12 Haziran'dı" diyen Arınç, DYP milletvekillerinin yüzde 60'ının darbe beklentisiyle yurtdışına gittiğini ifade etti.

Bülent Arınç'ın konuşmalarından bazı başlıklar şöyle;

* Özellikle 95 seçimlerinden sonra Refah Partisi'nin kapatılması dahil, çok büyük hukuksuzluklar yapıldı. Yargı kendisine empoze edilen işleri yapmaya başlamıştı, yargı olmaktan çıkmıştı.

* Bu kez senaryo başka bir yerde işledi. Ali Kalkancılar, Aczmendiler, üniversitelerde kavgalar aldı başını gitti.

* Demirel'in bunda çok katkısı var. İktidarı Refah Partisi’nden almak suretiyle Süleyman Demirel bu sürecin baş aktörüydü.

* O günlerin tanığı olarak çok üzüldüğümüzü, kara günler geçirdiğimizi belirtmek isterim.

"O zamanlar lojmanlarda kalıyoruz. Darbe olacağı o kadar güçlü söyleniyordu ki… Hatta benim aklımdaki tarih 12 Haziran’dı.

* DYP’li milletvekillerinin yüzde 60'ı darbe beklentisiyle yurt dışına gitmişti. Refah Partisi’nden bir arkadaşımız dahi yurt dışına gitmedi. 'Biz buradayız dedik, lojmanlarımız burada biz buradayız' dedik.

* 12 Haziran’da darbe bekleniyordu sanıyorum 18 Haziran’da da Erbakan istifasını verdi. O dönem bu şekilde sonlandırılmış oldu.
<< Önceki Haber '12 Haziran'da darbe bekliyordum' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER