140 kişilik liste ele geçirildi!

Terör örgütü DHKP-C'nin sendikaları ele geçirme planını 1994 yılında uygulamaya koyduğu ortaya çıktı.

140 kişilik liste ele geçirildi!

Proje 2011'de yapılan operasyonla deşifre oldu. Polis tam iki yıl sendikalardaki hareketliliği takip etti. Bugün Gazetesi'nin haberine göre, Terör örgütü DHKP/C'nin sendikaları ele geçirme planı deşifre oldu. Örgütün 1994- 1995 yıllarında aldığı sendikaları ele geçirme kararının örgütün alt birimi olan DMH tarafından uygulamaya konduğu ortaya çıktı. Örgütün KESK başta olmak üzere sendikalara üye yerleştirdiği belirlendi.

SENDİKA YÖNETİMİNİ DEVİRECEKLER

DHKP-C'nin sendikaları ele geçirme planı, Ankara Başsavcılığı'nın talimatıyla Terörle Mücadele Ekipleri'nin örgüte yönelik 2011 yılında yaptığı operasyonla öğrenildi. Plana göre, Dursun Karataş önderliğindeki DHKP-C'nin 1994-1995 yıllarında aldığı kararla KESK başta olmak üzere sendikalara 'üye' yerleştirdiği belirlendi. 1994 yılında sendikalara sızma kararı alan örgütün bu yöntemle, sendika içinde yükselen üyememurlarla sendika yönetimini devirerek sendikalarda kontrolü ele geçirmeyi hedeflediği tespit edildi. Örgütün bu yöntemle ele geçirilen sendikalar aracılığıyla, örgüt yararına eylemler yapmayı ve örgüte karşı düzenlenen operasyonlarda kamuoyu oluşturmayı planladığı kaydedildi.

140 KİŞİLİK DMH LİSTESİ

Operasyonda Devrimci Memur Hareketi (DMH) listesine ulaşan savcılık, DMH'nin 'sendika çalışma yöntemi'yle ilgili şemaları da ele geçirdi. Terör örgütünün DMH kanadında faaliyet gösteren 140 kişilik listeye de yine bu operasyonla ulaşıldı. Ankara Başsavcılığı tarafından yaklaşık iki yıl süren soruşturmada örgüt üyeleri emniyet tarafından izlendi. Son olarak 2012 yılında örgütün eleman kazanmak ve Ankara'daki eylemleri planlamak için kullandığı Ankara Haklar Derneği'ne (AHD) yapılan operasyonda DMH üyesi memurların örgüte aktardığı aidat listesine ulaşıldı.

TMK SAVCILARI SORGULADI 

Bunun üzerineDMHile ilgili soruşturma DHKP-C'ye yönelik soruşturmadan ayrılarak Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10'uncumaddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Durak Çetin'e verildi. Delilleri toplayan Çetin, geçtiğimiz şubat ayında çok sayıda ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmesi talimatı verdi.

Yapılan operasyonda aralarında KESK Eğitim Sekreteri Akman Şimşek ile birlikte 168 kişi gözaltına alındı. Türkiye genelinde TMKsavcıları tarafından sorgulandıktan sonra mahkemeye sevk edilen DHKP-C üyesimemurlar tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şimşek'le beraber çok sayıda örgüt üyesi tutuklandı.

İhtiyaçlar sendikadan

Ankara Başsavcılığı'nın yaptığı operasyonla DHKP-C'nin birçok maddi ihtiyacının DMH üyesi memurlar tarafından karşılandığı belirlendi. DMH memurlarının her ay düzenli olarak topladıkları aidatların ve sendikalardan sahte belgelerle temin edilen paraların örgütsel faaliyetlerin finansmanında kullanıldığı kaydedildi. Bir örgüt mensubunun sendikada gider olarak gösterebileceği kırtasiye malzemesi gibi sarf malzemelerine ait fiş-fatura ayarlanmasını istediği de tespit edildi.

Keşif çalışması memurlardan

DHKP-C terör örgütünün memur yapılanmasına yapılan operasyonda çok çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Memur kimliklerinden dolayı bir çok devlet dairesine rahatlıkla girip çıkabilen DMH üyesi memurların, terör örgütünün hedefi konumunda bulunan devlet kurumlarına ve görevlilerine dair ayrıntılı raporlar hazırladığı tespit edildi.

Sendika başkanı

Adalet Bakanlığı'na geçtiğimiz günlerde el bombasıyla saldırı gerçekleştiren DHKP-C üyesi Hasan Biber, 1992-1999 yılları arasında Liman-İş Sendikası’nın başkanlığını yapmıştı.
 
<< Önceki Haber 140 kişilik liste ele geçirildi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER